Читај ми!

Sin Đorđa Balaševića se venčao u Hramu Svetog Save

Patrijarh srpski Porfirije u Hramu Svetog Save venčao je sina Đorđa Balaševića, Aleksu i njegovu izabranicu Nikolinu. Venčanju su prisustvovali samo najbliži prijatelji i članovi najuže porodice.

Vest o ženidbi naslednika Đorđa Balaševića objavila je juče na Instagramu njegova majka Olivera, a danas se na Instagramu oglasio i mladoženja.

Ceremoniji su prisustvovali samo najbliži prijatelji i porodica a velika proslava, kojoj će prisustvovati dve stotine gostiju, zakazana je za 25. juni u Sremskoj Kamenici.

Pažnju je privukao izbor odeće mladenaca. Mladoženja je nosio hadžijsku odoru sa izvezenom ribom, najranijim simbolom hrišćanstva, a njegovo odelo je osveštano u Jerusalimu 2021. godine. Njegova izabranica, Nikolina, koja očekuje prinovu, nosila je jednostavnu belu haljinu.

Aleksa Balašević je uz objavu fotografija sa venčanja napisao:

„Mnogi koji žele da veruju a nesigurni su, postave pitanje sebi, drugima… 'Kako da verujem u Boga kog ne vidim?' Pa ni slep čovek ne vidi Sunce, ali ga oseća. Srećan i blagosloven brak i porodica su jedan od najsigurnijih načina kako da imate kontakt za Gospodom. Kada svog životnog saputnika upoznamo, i sigurni smo da je to onaj kog nam je nebo poslalo, kada osnujemo porodicu, saznamo da nam stižu deca neba, tada moramo biti svesni da smo sasvim sigurno (…I više neg' dovoljno što bi salajački paori rekli) upoznali Boga“, piše Aleksa i dodaje: 

„Brak danas mnogima predstavlja neku obavezu, nešto što nameće 'većina', što nameću godine, neka vrsta dokaza da ste kao odrasli, samostalni, zreli... Nesvesni da je to u stvari jedan ispit koji kontroliše on, direktan kontakt sa Bogom. Hvala svima na najlepšim porukama, čuvaj Bože Srbiju, ovaj deo sveta, pa i ovaj ceo svet. Hvala ti Bože za patrijarha Porfirija, našeg najsigurnijeg pastira i čuvara“, stoji u emotivnoj objavi Alekse Balaševića s fotografijama s venčanja.

среда, 15. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара