Читај ми!

Ilon Mask je najbogatiji čovek na svetu sa 282 milijarde dolara

Prema najnovijoj listi bogatih koju je objavio "Forbs", Ilon Mask je najbogatiji čovek na svetu. Od početka pandemije koronavirusa Ilon Mask zaradio je više od 250 milijardi dolara. Džefa Bezosa, osnivača „Amazona“, pretekao je za 100 milijardi dolara.

Vlasnik „Tesle" i „Spejs Iksa" veliki deo svog bogatstva zaradio je u poslednjih dve godine. U 2020. godini Maskovo bogatstvo uvećalo se za 110 milijardi dolara, što je najveći porast u jednoj godini otkako Forbs prati prihode najbogatijih ljudi sveta.

Prema najnovijoj Forbsovoj listi bogataša, izvršni direktor "Tesle" dostigao je neto vrednost od 282 milijarde dolara, a Džef Bezos od 180,2 milijarde dolara.

Njih dvojica su se tokom proteklih godina smenjivali na mestu najbogatijeg čoveka na svetu. Oba preduzetnika su se upustila u svemirska putovanja sa svojim kompanijama „Spejs Iks" i „Blu Oridžin".

Prema Forbsu, nijedan milijarder nije imao više koristi od pandemije od Ilona Maska, koji je 2020. godinu započeo sa neto vrednošću od 26,6 milijardi dolara.

Taj broj je značajno porastao jer je cena akcija njegove kompanije za električne automobile skočila do neočekivanih visina. Ovaj 50-godišnji preduzetnik je nedavno postaonajveći akcionar "Tvitera" kupivši 9,2 odsto kompanije.

Milijarder je uzeo udeo od 2,89 milijardi dolara u platformi, skoro četiri puta više od udela njenog osnivača Džeka Dorsija.

Bezos je u međuvremenu prodao akcije "Amazona" u vrednosti od 8,8 milijardi dolara tokom protekle godine. Neke od akcija je i donirao. Sada prema Forbsu Džef Bezos poseduje samo 10 odsto te kompanije. 

петак, 29. март 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво