Читај ми!

Kad Miloš Biković iskoči iz glumačke fioke

U Rusiji me uglavnom doživljavaju kao glumca komedija. Glumačka fioka koju ja tamo imam sada je proširena, kaže Miloš Biković govoreći u Jutarnjem programu RTS-a o ulozi u filmu „Hoću muža“.

U bioskopima širom Srbije prikazuje se film Hoću muža. Duhovita ljubavna priča prati život novinarke Ljube, koja radi kao televizijska voditeljka i ima uspešnog i bogatog verenika Roberta.

Idiličan život joj se menja kada Ljuba pozajmi telefon od slučajnog prolaznika Sergeja čiji lik tumači Miloš Biković. Ovakva banalna situacija pomutiće Sergejeve i Ljubine životne planove i pokrenuti seriju neočekivanih događaja.

„Najviše me brinulo da li će humor uspeti da prevaziđe jezičku barijeru. To se ne dešava uvek, ali mislim da je ovaj film to uspeo. Gledaoci su sa veoma pozitivnim utiscima izlazili iz sala“, kaže Biković.

Objasnio je da je uloga Sergeja drugačija od onih koje je do sada imao prilike da igra u ruskim komedijama.

„U Rusiji me uglavnom doživljavaju kao glumca komedija. Glumačka fioka koju ja tamo imam sada je proširena. Igram profesora psihologije koji nije upoznat sa svojim emocijama. Što bi Rusi rekli, on je obućar bez cipela. On druge savetuje o odnosima, a ni sam ne razume svoja osećanja“, navodi Biković.

Ekipa koja stoji iza komedije Hoću muža je ista ona koja je producirala Slugu, najgledaniji film svih vremena u Rusiji.

„Glavna stvar kad radite sa takvom ekipom jeste što znate da znaju da naprave film, znaju šta rade. Iako je to nekad nešto lakše ili teže, rezultat je zagarantovan. Rediteljka Sonja Karpunjina je supruga Klima Šipenka koji je režirao film Sluga. Tako da mu ovo dođe kao neka porodična manufaktura, a ja im dođem kao usvojeni sin“, kroz smeh komentariše poznati srpski glumac.

Angažovan je i na novom filmu Gorana Radovanović – Bauk, koji govori o bombardovanju Srbije, iz vizure osmogodišnjeg dečaka Save.

„Tumačim lik dečakovog oca. Imam malu, simboličnu ulogu. Ovo je pre svega antiratna priča. Ovo je priča kako se život i rat vide očima deteta. Film nosi jednu detinjastu emociju, koju svaki čovek ima i moći će da je prepozna. Mislim da je zbog toga film posebno dirljiv", kaže Biković.

Poznati srpski glumac i producent otkrio je da su gotove tri sezone animiranog serijala Pafini i da će se uskoro pojaviti na svetskim i domaćim platformama.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије