Читај ми!

Haljina Megan Markl, koju je dizajnirao Đorđo Armani je haljina godine

Britanski muzej mode „Bat“ za haljinu godine izabrao je haljinu Megan Markl koju je nosila tokom intervjua Opre Vinfri sa njom i princom Harijem.

Crnu dugu haljinu od žoržeta sa dubokim dekolteom, izvezenim cvetom lotosa i ukrasnim kaišem, ponela je Megan Markl vojvotkinja od Saseksa. Haljina je komad iz kolekcije Đorđa Armanija za proleće 2022. godine, a njena maloprodajna cena je 4.700 dolara.

„Poznato je da članovi kraljevske porodice često koriste odeću da pošalju poruku svog izbora stila, boje ili motiva. Ističu da je vojvotkinja odabrala haljinu sa dizajnom cveta lotosa zbog simbolične povezanosti cveta sa ponovnim rođenjem, samoregeneracijom i duhovnim prosvetljenjem i njegove sposobnosti da cveta uprkos naizgled izazovnim uslovima", navodi se u saopštenju Muzeja. 

Tradicija koja postoji od 1963. godine u Muzeju mode je da renomirane ličnosti iz modne industrije biraju haljinu godine.

Odabrana haljina postaje deo kolekcije institucije, s ciljem da se predstavi prošlogodišnja moda.

Ovogodišnji selektori bili su Ibrahim Kamara i Geret Vrajton, glavni urednik i umetnički direktor magazina Dazed.

„Haljina godine ima potencijala da bude 'meme godine'. Intervju Opre Vinfri sa Megan i Harijem prihvatili smo kao trenutak koji će zauvek ostati u britanskoj kolektivnoj svesti", istakli su selektori.

Muzej je haljinu Megan Markl uključio u izložbu po nazivom „Istorija mode u 100 predmeta".

Inače, intervju koji su emitovale stanice Si-Bi-Es (CBS) u SAD i Aj-Ti-Vi (ITV) u Britaniji, u martu 2021. godine, prikazan je u još 70 zemalja, a pogledalo ga je oko 60 miliona gledalaca širom sveta.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво