Читај ми!

Branka Petrić: „Joakima“ posvećujem Bekimu

Dobitnica nagrade „Joakim Vujić" za životno delo je glumica Branka Petrić. Posle višedecenijske plodne karijere, navodi da je srećna što je i dalje aktivna, i što se bavi profesijom koju voli.

Ponosna je što je dobitnica statuete koju je radio akademski vajar Nikola Koka Janković.

„Joakim Vujić koji je osnovao Knjaževski srpski teatar u Kragujevcu pre tačno 187 godina... Vidite kako je Koka osetio, on se klanja a drži eventualno neki novi tekst, i moli sigurno tamo neke koji daju novac za kulturu da imaju razumevanja za ono što je pozorište. Šta je on uradio u svom životu! Ja mu se divim", rekla je u Beogradskoj hronici Branka Petrić, inače dobitnica brojnih nagrada.

Vlasnica je Sterijine nagrade, nagrada „Veljko Maričić” i „Milivoje Živanović”, Statuete Ćuran...

Bila je prvakinja Jugoslovenskog dramskog pozorišta, igrala je na brojnim scenama širom bivše Jugoslavije, u brojnim serijama, filmovima. Uvek se odazove na poziv studenata da učestvuje u studentskim filmovima.

„Ovog ‘Joakima’ posvećujem svom suprugu, jer on je zajedno sa mnom 60 godina, prošao kroz stotine mojih predstava, filmova, TV izleta. Tako ja to osećam. Koliko puta mi je pomagao, davao šlagvorte, dolazio na generalne probe, bio je vrlo strog, znao je da me fino usidri...", rekla je glumica.

Posle 60 godina uspešne karijere, Petrićeva kaže da je bilo i uloga koje „odmah legnu", ali i onih na kojima je potrebno mnogo raditi, „koje su potpuno različite od Vas".

недеља, 19. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара