Читај ми!

I posle 35 godina od razlaza „Smitsa“ Morisi i Mar se koškaju

Britanski pevač Morisi uputio je otvoreno pismo svom nekadašnjem kolegi iz benda „Smits“, gitaristi Džoni Maru, u kome ga na „učtiv i odmeren način“ moli da „prestane da koristi njegovo ime u intervjuima kao mamac za klikove“.

Pevač Morisi i Džoni Mar proveli su osamdesetih godina u „Smitsima“ šest godina i objavili četiri albuma, ali Morisi u svom otvorenom pismu napominje da nisu razgovarali 35 godina i da bi Mar trebalo da „nastavi dalje“.

U objavi na Tviteru gitarista Džoni Mar, pak, svom nekadašnjem kolegi poručuje da se otvorena pisma ne pišu još od 1953. godine.

Saradnja Morisija i Mara u pisanju pesama učinila je da njihov bend iz Mančestera postane jedan od najvažnijih za brojne generacije ljubitelja muzike.

Mar je napustio bend nekoliko nedelja pre objavljivanja njihovog poslednjeg albuma ljut na Morisija, dok je pevač podjednako bio ljut na njega zato što svira i sa drugim grupama.

Posle razlaza obojica su imali uspešne solo karijere, a Mar je svirao sa velikim brojem drugih umetnika, uključujući Bilija Brega, Beka, „Krauded haus“, „Oejsis“, „Pet šop bojsima“ i „Grls alaud“.

U svom otvorenom pismu Morisi moli Mara da u intervjuima govori o svojim „svopstvenim neverovatnim solo postignućima“ i „molim da me izostaviš iz toga“.

Dodaje da dok su „obojica pomagali jedan drugom da postanemo ono što smo danas“, Mar posle toga više nije znao „ništa o mom životu, mojim namerama, planovima, osećanjima. Ne poznajemo se 35 godina“.

Morisi piše kako ga je Mar „uporno, godinu za godinom, deceniju za deceniju“ krivio za sve, od cunamija do „fleke na bradi njegove bake“.

Navodi da je „otvoreno aplaudirao“ Marovoj „genijalnosti“ tokom poslednjih dana „Smitsa“ i da „nikada nije napao“ njegovu solo karijeru ili „život“, ali je stalno bio predmet njegovih izjava „kad god su mediji zahtevala neki ružan komentar o nečemu što sam delimično izrekao“.

„Samo prestani da koristiš moje ime kao mamac za klikove“, traži Morisi.

Odgovarajući na društvenim mrežama, Mar je napisao: „'Otvoreno pismo' pa to se nije pojavilo još od 1953. godine, sada se koriste 'društvene mreže‘. Čak je i Donald Tramp imao taj problem. Takođe, ovaj posao sa lažnim vestima...malo 2021, je l da?“

четвртак, 09. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара