Čitaj mi!

Preminuo Mit Louf, tvorac kultne rok trilogije "Bat out of Hell"

Pevač i glumac Mit Louf, najpoznatiji po svojoj nagrađivanoj rok trilogiji "Bat out of Hell", preminuo je u 75. godini.

Rođen kao Majkl Li Adej, poznatiji po svom scenskom imenu Mit Louf, preminuo je kod kuće okružen suprugom Deborom, ćerkama Perl i Amandom i bliskim prijateljima.

„Znamo koliko je značio svima vama i duboko smo zahvalni na ljubavi i podršci u ovom periodu tugovanja i gubitka inspirišućeg umetnika i divnog čoveka“, navela je njegova porodica u saopštenju.

Poznat po svom izuzetnom glasu i teatralnim nastupima u kojima je na bini glumio koliko je i pevao, Louf je u rok krugovima stekao status legende.

Album-trilogija Bat out of Hell, Bat out of Hell II: Back into Hell i Bat out of Hell III: The Monster is Loose, lansirala je Mit Loufa u rok stratosferu sa procenjenim tiražom od 65 miliona primeraka.

Samo prvi album iz trilogije, za koju je reči napisao i zajedno sa Loufom producirao Džim Stajnman, prodat je u 14 miliona primeraka u SAD i oko 30 miliona širom sveta. Svake godine se i dalje proda oko 200.000 novih kopija.

Singl I'd Do Anything for Love stekao je kultni status među rok zajednicom, ponajviše zbog Loufovog glasa i izvođenja, za šta je nagrađen Gremijem.

Louf je bio jedan od najuspešnijih umetnika u muzičkoj industriji sa više od 80 miliona prodatih nosača zvuka.

Osim muzičke karijere, Louf je gajio veliku ljubav prema sedmoj umetnosti, a glumio je u više od 50 filmova i serija, uključujući Edija u The Rocky Horror Picture Show i Boba Polsona u Borilačkom klubu.

broj komentara 1 pošalji komentar
(petak, 21. jan 2022, 15:50) - Blu trabant. [neregistrovani]

Ja pamtim njegovu pesmu iz filma thrashin.

To je pesma mog detinjstva. Nikad jaca filmska ekipa. Odlican film. Sad sam mator, al cim cujem pesmu, odmah budem mlad. Niste spomenuli epizodnu ulogu u filmu tenacious d pick of destiny. Tu je bio pevao. Neka mu je laka zemlja i vecni mir.