Читај ми!

Papa u "šopingu"- posetio svoju omiljenu prodavnicu ploča u Rimu

Papa Franja, zaljubljenik je u klasičnu muziku. Kamere su ga snimile u Rimu,u večernjim časovima, gde je posetio stare prijatelje koji vode prodavnicu ploča, u kojoj voli da kupuje.

Poseta je trebalo da ostane privatna, ali Havijer Martinez-Brokal, reporter televizijske novinske agencije "Rome Reports", slučajno je bio u toj oblasti, snimio to svojim pametnim telefonom i objavio na Tviteru.

Papa je ostao u prodavnici ploča "StereoSound"  u blizini drevnog Panteona nešto više od 10 minuta. Portparol Vatikana rekao je da je Franjo otišao tamo da blagoslovi radnju, jer je nedavno renovirana.

Martinez Brokal istakao je da su mu vlasnici radnje rekli da su se sprijateljili sa papom pre mnogo godina, kada je bio kardinal Horhe Mario Bergoljo, nadbiskup Buenos Ajresa.

Posećivao je njihovu radnju da kupi klasične muzičke ploče i CD-ove kada je bio u Rimu zbog crkvenog posla i odseo u obližnjoj rezidenciji za sveštenike.

Rekli su da su papi dali CD sa klasičnom muzikom, ali su odbili da budu konkretniji. Poznato je da papa Franja voli Betovena, Mocarta i Baha, pa čak i tango muziku iz njegove rodne Argentine.

Na snimku se vidi kako papa izlazi iz prodavnice i ulazi u jednostavan beli "fijat 500", vatikanskih registarskih oznaka.

Nije to bio prvi put da je papa posetio rimsku radnju. 2015. godine, dve godine nakon izbora, naručio je nove naočare od rimskog optičara.

Trebalo je da budu isporučeni u Vatikan, ali je odlučio da ih sam pokupi.

понедељак, 20. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара