Читај ми!

Kako je Kejt Midlton postala tajno oružje kraljevske porodice - žena Vindzora kojoj se veruje

Poslednjih nekoliko godina za kraljevsku porodicu bilo je haotično. Princ Hari i Megan Markl povukli su se sa mesta viših članova kraljevske porodice, Princ Endru je optužen za seksualno zlostavljanje, kraljica je pretrpela neke neuspehe iste godine kada je izgubila svog supruga, princa Filipa. U svemu tome, samo je jedna osoba u kraljevskoj porodici ostala ista, čvrsta i nepokolebljiva, Kejt Midlton.

Vojvotkinja od Kembridža, Kejt Midlton danas proslavlja 40. rođendan. Tom prilikom objavila je tri portreta na kojima izgleda fantastično. Tim fotografijama odala je počast princezi Dajani i kraljici Elizabeti.

Kažu da nikada nije pogrešila, a za kraljevsku porodicu, Kejt je sigurno tajno oružje. Ali Kejtina moć nije u tome što je radikalno odstupila od tradicije ili zagovarala bilo kakve progresivne stavove. To je ono zbog čega je mnogi kritikuju da je dosadna.

Za razliku od Fergi, princeze Dajane ili čak Megan Markl koja je istakla, dok je bila deo kraljevske porodice, da „nije dovoljno samo preživeti", Kejt jedva da je uradila nešto pogrešno, i delima i rečima.

Vojvotkinjina popularnost u javnosti ostala je primećena kao i njene lokne tokom njenog kraljevskog mandata.

U anketama koje je objavio YouGoupoll, na desetogodišnjicu braka sa princom Vilijamom, prošle godine, ističe se da oko 43 odsto građana misli da bi Kejt bila dobra kraljica. Ona je treća ličnost po popularnosti među članovima kraljevske porodice, posle kraljice i princa Vilijama.

Kejt takođe ima posebno jaku grupu obožavalaca, grupu koja je eksponencijalno rasla sa pojavom društvenih medija. Postoje blogovi i veb-sajtovi koji detaljno opisuju sve što ona nosi, posvećeni forumi gde ljudi razgovaraju o svakom elementu njenog kraljevskog života.

#KateMiddleton  ima preko 811 miliona pregleda samo na TikTok-u.

Ipak, postati žena Vindzora nije lak podvig. Dovoljan je samo jedan pogled na Megan, princezu Dajanu i Fergi - koja je nedavno tvrdila da je 'najprogonjenija žena u kraljevskoj istoriji' .

Ulogu kraljevske porodice nije lako shvatiti, čak je i Megan rekla u prošlogodišnjem intervjuu kod Opre Vinfri da nije „u potpunosti razumela" šta je njen posao.

Za Kejt, izgleda sve je bilo jasno, pa je preuzela značajnu ulogu u okviru kraljevske porodice.Naravno, nije sve prošlo i bez medijskih neuspeha. Zvali su je  "Waity Katie",jer je 2000-ih, njena privatnost bila narušena kada je francuski časopis objavio njene slike u toplesu 2012. godine i morala je da otkrije svaku njenu trudnoću rano zbog toga što je bolovala od hyperemesis gravidarum.

U protekloj deceniji je Kejt sledila kraljičin primer, obavljajući svaku svoju kraljevsku posetu i događaj s poštovanjem, staložena i nasmejana, skoro uvek ista.

Ako njenu ulogu posmatramo tradicionalnije, ona je takođe uradila ono što svaka kraljevska žena treba da uradi: rodila je kraljevsko potomstvo. Princ Džordž je rođen 2013. i odbacio je Harija sa svog mesta u redu za tron. Princeza Šarlot i princ Luis rođeni su 2015. i 2018. godine.

Dok su Vilijam i Kejt ponovo učinili monarhiju popularnom, Megan i Hari su bili ti koji su želeli da je modernizuju - sa nestankom Saseksa, Vindsori se nastavljaju. Ali to je upravo način na koji kraljica voli. Na kraju krajeva, njeno veličanstvo ceni tradiciju, staloženost i dobročinstvo iznad svega, a Kejt Midlton ima sve to.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара