Čitaj mi!

Umesto kraljevskog života, on bira pasji - mali ljubimac vraćen kući

Kućni ljubimac princeze Sofije, supruge princa Karla Filipa od Švedske, vraćen je kući pošto je već drugi put u poslednje tri godine pobegao iz rezidencije kraljevske porodice. Prolaznici su malog terijera po imenu Siri pronašli u obližnjem parku.

Kada je dvadesetogodišnja Angelina Berge, dok se sa prijateljicom šetala parkom Đurgarden u Stokholmu, primetila malog psa kako je prati, nije ni slutila da je reč o beguncu iz kraljevske porodice.

Pogledale su njegovu ogrlicu i setile se da se u blizini nalazi rezidencija princa Karla Filipa, sina švedskog kralja, i njegove porodice i prečešljale su internet.

Ubrzo su na društvenim mrežama primetile objavu da je njihov pas Siri nedavno pobegao i prepoznale ga sa fotografije.

Pozvale su psa po imenu i on im je radosno zamahao repom.

Ubrzo su stupile u kontakt sa vlasnicima i vratile psa gospodarima.

Povratku ljubimca naročito su se obradovala deca. Princ Karl Filip i njegova supruga Sofija imaju tri sina, petogodišnjeg Aleksandera, četvorogodišnjeg Gabrijela i malog Džulijana koji se rodio u martu ove godine.

Ipak, kućni ljubimac Siri očigledno se zasitio pažnje koju uživa u kraljevskoj porodici, ili je jednostavno avanturističkog duha, pa mu ovo nije prvi put da je zbrisao iz rezidencije.

Prethodni put se to dogodilo pre tri godine, kada su ga, kao pravu malu skitnicu, kući vratili policajci.