Čitaj mi!

Epstinov pilot: Na „Lolita ekspresu“ vozio sam Klintona, Trampa, princa Endrjua…

Pilot „Lolita ekspresa“, operacije Džefrija Epstina za podvođenja maloletnih devojaka moćnim i bogatim ličnostima, kaže da je tokom 30-godišnje karijere prevozio brojne poznate ličnosti.

Leri Visoski rekao je sudu tokom procesa protiv Gizlejn Maksvel da se seća princa Endrjua, Bila Klintona, Donalda Trampa, glumaca Kevina Spejsija i Krisa Takera i violiniste Icaka Perlmana.

Visoski ih je izdvojio tokom ispitivanja kada je izričito upitan poimence za njih, ali se sumnja da je spisak mnogo duži.

Takođe je rekao da se seća sastanka sa Virdžinijom Žufre tokom 90-ih godina. Žufreova je podigla tužbu protiv princa Endrjua u odvojenom sudskom procesu u kojem ga optužuje za seksualnu napad. 

Tužioci su ispitivali Visoskog i tražili mu da opiše rezidencije i letelice Džefrija Epstina, uključujući helikoptere i privatne avione, koji su postali poznati kao „Lolita ekspres“, jer je čitava operacija bila namenjena podvođenu maloletnica. 

Kada je prvi put počeo da radi za Epstina 1991. godine, vozio je avion „galfstrim" sa kožnim sedištima i crvenim tepihom. Deset godina kasnije, „galfstrim" je zamenjen većim „boingom 727“ sa više odvojenih delova, kuhinjom i sobom sa kružnom garniturom.

Gizlejn Maksvel, Epstinova glavna pomagačica i desna ruka, optužena je da je od 1994. do 2004. godine „odgajala“ i pazila na četiri maloletnice i odvodila ih u Epstinovu vilu u Palm Biču. Neka od zlostavljanja dešavala su se i u njegovom apartmanu na Menhetnu, ranču u Nju Meksiku, stanu u Parizu i rezidenciji na Devičanskim ostrvima.

Visoski je svedočio da je prevozio Epstina do njegovih brojnih nekretnina svaka četiri dana, a do karipskog ostrva na oko 10 dana.

broj komentara 1 pošalji komentar
(sreda, 01. dec 2021, 22:54) - bata [neregistrovani]

ti dušebrižnici

sve je tamo trulež u lepom pakovanju