Читај ми!

Porodica Guči oštro kritikuje Ridlija Skota: Uvredljiv i neistinit film

Potomci Alda Gučija uvređeni su filmom Ridlija Skota „Kuća Gučijevih“, zbog načina na koji su predstavljeni u ostvarenju.

U saopštenju naslednici Alda Gučija, koji je vodio modnu imperiju 33 godine sve do sredine 80-ih godina, kažu da su razočarani činjenicom da ih producent i scenarista filma nisu konsultovani, ali i zato što su predstavljeni kao „grubijani, neznalice i bez osećaja za svet oko sebe“.

U ostvarenju australijskog reditelja Al Pačino glumi Alda Gučija, Džeremi Ajrons njegovog brata Rodolfa, a Adam Drajver sestrića Mauricija, koji je preuzeo i vodio kompaniju sve dok ga plaćeni ubica, kog je unajmila njegova bivša supruga Patricija Ređani (Lejdi Gaga), nije ubio 1995. godine.

Zasnovan na knjizi The House of Gucci: A Sensational Story of Murder, Madness, Glamour and Greed, film je, kako kažu Gučijevi, uvreda za zaostavštinu na kojoj je brend izgrađen.

Takođe se ne slažu sa time kako je predstavljena Ređanijeva, za koju kažu da je predstavljena kao žrtva koja pokušava da preživi u korporativnoj kulturi zasnovanoj na muškom šovinizmu.

Nasuprot tome, naslednici ističu da je modna kuća Guči bila inkluzivna kompanija dok je bila pod direktnom kontrolom porodice Guči, punih 70 godina, kao i da je tokom 80-ih, kada se odigrava radnja filma, u vrhu kompanije bilo nekoliko žena na rukovodećim mestima.

„Porodica Guči živi tako što odaje počast radu i naporima svojih predaka, čije sećanje ne zaslužuje da bude uznemiravano filmskim spektaklom koji je neistinit i koji na loš način predstavlja protagoniste“, zaključila je porodica Guči.  

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи