Читај ми!

Princeza Marta od Norveške: „Nacista se ubio u mojoj sobi!"

Princeza Marta Luiz, ćerka norveškog kralja Haralda i kraljice Sonje, gostovala je nedavno u jednom podkastu, gde je pričala o svojoj osetljivosti na paranormalne pojave.

Norveška princeza je pričala o tome koliko je bila osetljiva još u detinjstvu, ali da je svoje sposobnosti prepoznala tek kada je odrasla.

Kada je bila mala, kraljevska porodica je živela na imanju Skaugum u Askeru, nedaleko od Osla. 

Prisećajući se svog detinjstva, ispričala je i neobičnu priču. 

„Priviđalo mi se svašta kad sam bila u svojoj sobi. Bila sam prestravljena kada sam spavala noću. Imala sam osećaj gušenja i tome slično. Tek u odrasloj dobi roditelji su mi rekli da je jedan nacista izvršio samoubistvo u mojoj sobi. Zato sam tamo imala noćne more, sada to razumem", otkrila je princeza.

Tokom Drugog svetskog rata, nemački nacisti su živeli na imanju Skaugum. Među njima je bio i Jozef Terboven, nacistički zvaničnik i Rajhskomesar Norveške tokom nemačke okupacije. Sa objavom predaje Nemačke, Terboven je izvršio samoubistvo 8. maja 1945. detonirajući 50 kg dinamita u bunkeru na imanju Skaugum. Nekoliko drugih Nemaca oduzelo je sebi život na imanju istog dana, a jedan od njih je upravo bio u spavaćoj sobi princeze Marte Luiz. 

Pedesetogodišnja princeza najstarije je dete i jedina ćerka norveškog kralja Haralda V. Njen mlađi brat Hokon naslednik je trona.

Marta Luiz se odrekla titule kraljevskog visočanstva i retko se prihvata takvih obaveza, iako je svojevremeno optuživana u javnosti da tu titulu ipak povremeno koristi u komercijalne svrhe.

Nedavno je recimo odmenila bolesnog brata u ceremonijalnim dužnostima, tokom posete holandskog kraljevskog para Norveškoj.

Marta je bila udata za pisca Arija Bena, sa kojim ima tri ćerke i od koga se razvela. Ben je preminuo pre dve godine. 

Njen život je veoma netipičan za jednog pripadnika kraljevske porodice i četvrtog naslednika krune. 

Po profesiji je fizioterapeut, ali je karijeru ostvarila u industriji zabave, osnovavši  kompaniju koja se bavi ekranizacijom norveških bajki i narodnih priča. 

Zbog svojih tvrdnji da je vidovita i da ima komunikaciju s anđelima često je izazivala kontroverze.

U norveškim medijima naročito je kritikovana zbog ljubavne veze sa Amerikancem Durekom Veretom, samozvanim šamanom, sa kojim ima školu alternativne terapije.

четвртак, 28. март 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво