Читај ми!

Monako – princeza Šarlen na tajnoj lokaciji, "Mama, nedostaješ nam",  poručila deca

U Monaku je obeležen nacionalni praznik, a proslavi, kao što je bilo najavljeno nekoliko dana ranije, iz zdravstvenih razloga nije prisustvovala princeza Šarlen, iako se nedavno vratila u kneževinu posle višemesečnog odsustva.

Princu Albertu od Monaka podršku je pružala porodica, šestogodišnji blizanci, Žak i Gabrijela, kao i starija sestra, Karolina od Hanovera, koja najčešće,  u odsustvu prinčeve supruge, preuzme ulogu prve dame. To je činila i za oca, princa Renijea, posle smrti svoje majke Grejs Keli.

Šarlenina deca su, u znak podrške majci, nosila crteže sa natpisima: Mama, volimo te, nedostaješ nam.

Osim Karoline, njene dece i unuka, tu su bili i ostali potomci Grimaldijevih, princeza Stefani i njena deca.

Kako je kneževska palata najavila pre nekoliko dana, princeza Šarlen nije prisustvovala proslavi nacionalnog praznika, jer njeno zdravstveno stanje još nije najbolje. O njenom zdravstvenom stanju princ Albert je detaljno govorio u intervjuu magazinu People na nacionalni praznik.

On je objasnio da princeza danima nije dobro spavala ni jela, da je još izuzetno iscrpljena i fizički i emocionalno, da je izgubila na težini i da bi zbog toga mogla da bude podložnija infekciji od kovida. Zato se nalazi u jednoj zdravstvenoj ustanovi, a tačna lokacija nije obelodanjena, radi zaštite njenog zdravlja i privatnosti. Ipak, rečeno je da je ta zdravstvena ustanova van Monaka, ali ne daleko.

Albert je ponovo demantovao glasine da je reč o bilo kakvoj bračnoj krizi, kao i da Šarlenino loše zdravstveno stanje nema veze ni sa kovidom ni sa estetskom hirurgijom.

Takođe, malo je dodatno zaintrigirao javnost, rekavši da je princeza smeštena u tu ustanovu svojevoljno, da je prethodno sa njenom braćom razgovarao kako na najbolji način da joj pomognu i da je važno što je ona shvatila da joj je pomoć potrebna. 

Da podsetimo, ranije je saopšteno da je princeza imala nekoliko operacija tokom svog dugog boravka u otadžbini, Južnoafričkoj Republici, gde je dobila komplikovanu upalu uha i nosa posle stomatološke intervencije. 

U kneževini nastoje na sve načine da demantuju glasine da je brak princa Alberta u krizi, ali im to očigledno sve manje polazi za rukom. 

Kako bi ubedili javnost da je u odnosima sve u redu, svečanostima je prisustvovao Šarlenin brat, Geret Vitstok, a orkestar nacionalne garde nosio je boje zastave Južne Afrike na svojim instrumentima.

Proslava je završena tradicionalnim balom u Grimaldi forumu, a dame su se opredelile za odeću tamnih tonova, možda i da bi dočarale teške trenutke kroz koje porodica prolazi.

Gala veče je imalo špansku atmosferu, za šta se pobrinuo čuveni tenor Plasido Domingo, koji je ovom prilikom predstavio sopstveno delo Španska noć, uz pomoć baletskog ansambla Antonija Gadesa i podršku kolega, tenora Ismaela Đordija i soprana Sajoe Ernandes.

 

недеља, 02. јун 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије