Čitaj mi!

„Tesla“ vredi bilion dolara, Mask ubedljivo najbogatiji čovek sa 288,6 milijardi dolara

Akcije „Tesle“ skočile su za skoro 13 odsto juče, što je dovelo do toga da u današnjoj proceni vrednosti ta kompanija pređe bilion (hiljadu milijardi) dolara.

Direktor i osnivač kompanije Ilon Mask je zbog toga postao bogatiji za 36,2 milijarde dolara, najveće povećanje bogatstva nekog pojedinca u jednom danu od kada Blumberg vodi evidenciju.

Maskovo ukupno bogatstvo (288,6 milijardi dolara) tako je premašilo tržišnu vrednost „Tojote“ (282 milijarde dolara), a višestruko je bogatiji od „Teslinih“ domaćih rivala „Dženeral motorsa“ (83,9) i „Forda“ (62,8 milijardi dolara).

Ekcentrični preduzetnik takođe je daleko iza sebe, za skoro 100 milijardi dolara, ostavio svog prvog konkurenta za titulu najbogatijeg čoveka – direktora „Amazona“ Džefa Bezosa.

„Luda vremena“, napisao je Mask na Tviteru, aludirajući na vrednost „Tesle“ od bilion dolara.

Mask poseduje 20 odsto akcija kompanije i taj udeo je primarni pokretač njegovog bogatstva, a američki preduzetnik takođe ima udeo u kompanijama „Spejs-Eks“ i „Boring“.

broj komentara 5 pošalji komentar
(petak, 29. okt 2021, 15:52) - anonymous [neregistrovani]

bravo

Mask , svaka cast. Bravo.

(sreda, 27. okt 2021, 09:50) - anonymous [neregistrovani]

Hmm

Ko i koliko placa za objavljivanje ovakvih "vijesti" o tom Musku 2-3 puta sedmicno? I koga to interesuje?

(sreda, 27. okt 2021, 00:03) - Stefan [neregistrovani]

Tedla

Jos da ljudi shvate da je ovaj covek samo PR firme koja je od samog pocetka drzavni projekat kao i mikrosoft, apple itd... Bice vam lakse da shvatite celu igru.

Sracunajte koliko po zemljama ima tesla automobila i svih propratnih stvari koje firma prodaje. A onda saberite pa mi recite kako moze ovoliko oara da ima :)

(utorak, 26. okt 2021, 20:03) - anonymous [neregistrovani]

1B

Nije mi jasno kako kompanija koja ima godišnji prometod 30 milijardi i možda 1 milijardu profita da vredi toliko?! Amazon ima profit od 15 milijardi po kvartalu.

(utorak, 26. okt 2021, 19:14) - anonymous [neregistrovani]

Istorija

Nikola Tesla je bio u mogucnosti da zaradi milione dolara ali je voljno to odbio!