Читај ми!

Preminuo Rodžer Mičel, reditelj „Noting Hila"

Rodžer Mičel, priznati filmski reditelj, umro je u 66. godini. Najpoznatiji je po filmovima „Noting Hil", „Venus" i „Moja rođaka Rejčel".

„Rodžerova porodica je sa velikom tugom podelila vest o smrti reditelja, pisca, oca Harija, Megi, Rozi i Speroua", potvrdio je publicista Rodžera Mičela. Uzrok smrti nije naveden.

Mičelov najpoznatiji film je Noting Hil, romantična komedija koju je napisao Ričard Kertis, a u njemu su glumili Džulija Roberts i Hju Grant. Film je izašao 1999. godine i postigao je veliki uspeh, uz tri nominacije za nagradu Zlatni globus.

Radio je i na filmovima Changing Lanes (Kobno prestrojavanje) 2002, sa Benom Aflekom i Semjuelom El Džeksonom, zatim Venus, sa Piterom O'Tulom, i dva ostvarenja u kojima je glumio Danijel Krejg - MajkaEnduring Love.

Mičel je pregovarao o režiji filma o Džejmsu Bondu 2006, ali je odustao, kao i od rada na filmu Mandolina kapetana Korelija zbog oporavka od srčanog udara.

Rođen u Južnoj Africi i obrazovan na Kembridžu, Mičel je karijeru započeo u pozorištu, postavši pomoćnik reditelja na Kraljevskom dvoru.

Ubrzo počinje da radi za produkciju Bi-Bi-Si-ja, gde svoj pečat, između ostalog, ostavlja radeći na adaptaciji dela Persuasion.

Mini TV serija The Lost Honour of Christopher Jefferies, koju je napisao Piter Morgan, osvojila je Baftu 2014. godine.

Mičelova verzija Moje rođake Rejčel iz 2017, u kojoj glume Sem Klaflin i Rejčel Vajs, izazvala je pažnju kod publike, kao i Vojvoda, sa Helen Miren i Džimom Brodbentom u glavnoj ulozi.

Mičelova iznenadna smrt izazvala je šok u filmskoj industriji. Pre tri nedelje razgovarao je o radu na novom dokumentarcu, piše Gardijan.

четвртак, 18. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво