Читај ми!

Nenad Nenadović bio je zaštitno lice pozorišta Boško Buha

Srpski pozorišni, televizijski i filmski glumac Nenad Nenadović preminuo je u 57. godini. Pamtićemo ga kao malog plavokosog dečaka u "Vagi za tačno merenje", tinejdžera u "Pričama iz majstorske radionice", zrelog glumca u "Beloj lađi", voditelja "Fazona i fora". Pamtiće ga i generacije mališana iz Pozorišta "Boško Buha". Njegove kolege glumci izgubili su prijatelja, kolegu, upravnika pozorišta.

Pozorište Boško Buha - tu je Nenad Nenadović proveo 35 godina i isto toliko bio, prema rečima kolega koji su se danas okupili, njegovo zaštitno lice. Samo je on mogao da u prvih pet meseci 2015. godine odigra čak 77 predstava i tako postavi svojevrstan rekord.

„Odigrao je jedan veličanstveni repertoar, sa svim ljudima, bio je i upravnik. Ostavio je ogroman i neizbrisiv trag na sceni", rekao je glumac Goran Jevtić.

Kao desetogodišnjak je odlučio da ode na audiciju u Dramski studio Radio Beograda, gde su njegov talenat uočili glumac Dragan Nikolić i reditelj Aleksandar Đorđević. Po završetku fakulteta, odmah se zaposlio u Pozorištu "Boško Buha", za koje je, brzo se ispostavilo, bio rođen.

„On je ovom gradu doneo predivni duh i vaspitavao je decu koju smo mi sretali po pozorišnim predstavama, po serijama", istakao je glumac Andrija Milošević.

Vodio je više od 1.000 dečjih emisija kao što su Zooteka, Pet-šou, Fazoni i fore, Vaga za tačno merenje... Za svoj rad dobio je brojne nagrade. Srpski pozorišni, televizijski i filmski glumac Nenad Nenadović preminuo je u 57. godini.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво