Čitaj mi!

Berluskoni dobio trinaesto unuče – ko su naslednici medijskog carstva od četiri milijarde evra

Bivši italijanski premijer i medijski tajkun Silvio Berluskoni nedavno je postao deda trinaesti put, a uskoro će dobiti i četrnaesto unuče, jer njegova ćerka Barbara čeka peto dete. Šta će naslediti treća generacija Berluskonijevih?

Mali Emanuele Silvio dobio je jedno ime po dedi, a sin je Luiđija Berluskonija, najmlađeg sina vođe Forca Italije i osnivača „Medijaseta“.

Trećoj generaciji Berluskonijevih u novembru će se pridružiti i četrnaesti naslednik, jer lepa Barbara Berluskoni (slika i prilika svoje majke Veronike Lario), koja već ima četiri sina, tada treba da se porodi.

Najstarija unuka bivšeg premijera Italije, Lukrecija, ima 31 godinu, a zanimljivo je da među najmlađim naslednicima medijske imperije koja, prema nedavnim procenama Forbsa, vredi  četiri milijarde evra, ubedljivo vode dečaci –  devet prema četiri! 

Osim najnovije prinove, i 19-godišnji sin Marine Berluskoni takođe nosi dedino ime.

Budućnost carstva koje je izgradio Berluskoni u velikoj meri zavisiće od „druge generacije“ – njegove dece koja imaju različite uloge u porodičnom kolektivu. Trenutno Berluskoni kontroliše 61 odsto holdinga „Fininvest“ koji posluje u televizijskom, radijskom i bioskopskom sektoru u okviru „Medijaseta“ i u izdavaštvu sa „Mondadorijem“. 

Ostatak akcija podeljen je među predstavnicima druge generacije: ćerka Marina ima osam odsto akcija, predsednica je holdinga i šefica „Mondadorija“, dok sin Pjer Silvio drži takođe osam odsto  i na čelu je „Medijaseta“. 

Preostalo troje dece – Barbara, Eleonora i Luiđi zajedno poseduju 21 odsto kompanije. U ovom trenutku Luiđi i Barbara nemaju operativne pozicije u grupi, oni su akcionari „Fininvesta“ i sede u upravnom odboru. 

Eleonora takođe trenutno nema funkciju u kompaniji. 

Ranije je Barbaru Berluskoni imenovao odbor fudbalskog kluba Milan za potpredsednicu i izvršnu direktorku, ali se taj njen angažman završio 2017. godine, nakon prodaje kluba kineskom preduzetniku Jonghong Liju. 

broj komentara 0 pošalji komentar