Čitaj mi!

Bernar Arno ponovo najbogatiji čovek, Bezos izgubio 14 milijardi dolara za dan

Džef Bezos više nije najbogatija osoba na svetu. Nakon prijavljivanja poslovnih rezultata u drugom kvartalu, akcije „Amazona“ pale su za 7,6 odsto, pa je Bezos kao najveći akcionar najviše i izgubio – 13,9 milijardi dolara. Sada se na tron najbogatijih ponovo popeo francuski tajkun Bernar Arno.

Uprkos tome što su i akcije Arnoovog konglomerata LVMH pale za 1,4 odsto, najbogatiji Evropljanin siromašniji je za „samo“ 2,9 milijardi dolara, pa je ovu nedelju zatvorio sa procenjenih 192,9 milijardi dolara ličnog bogatstva.

Arno i Bezos su se u maju i junu smenjivali na prvom mestu, ali je osnivač „Amazona“ poslednjih 50 dana sedeo na tronu.

Francuz je tokom prošle pandemijske godine uvećao svoje bogatstvo za više od 100 milijardi dolara, ali njegov konglomerat ove godine, posebno od početka leta, stagnira sa poslovnim rezultatima.

Arno poseduje 47 odsto akcija kompanije koja pod jednim krovom okuplja brendove poput „Luj Viton“, "Moët & Chandon", „Kristijan Dior“, "Tiffany & Co".

Iako su akcije „Amazona“ izgubile na vrednosti, kompanija nije zabeležila loše rezultate. Samo ne onoliko dobre koliko su se akcionari nadali.

Američki džin prijavio je 113 milijardi prihoda, što je povećanje od 27 odsto u odnosu na isti period prethodne godine, kao i 7,8 milijardi čistog profita.

Međutim, „Amazon“ predviđa da će prihodi u trećem kvartalu biti između 106 i 112 milijardi, što je ispod ranijih očekivanja od 119 milijardi dolara.

Pad „Amazonovih“ akcija takođe je uticao na bogastvo Bezosove bivše supruge Mekenzi Skot, koja je nakon razvoda dobila udeo u kompaniji. Izgubila je 4,6 milijardi, pa se sada njeno lično bogatstvo procenjuje na 56 milijardi dolara.

broj komentara 6 pošalji komentar
(ponedeljak, 02. avg 2021, 13:35) - anonymous [neregistrovani]

Nije sve u parama

Ma i bogati smatraju da nije sve u parama. Ima i nekretnina, dijamanata, zlata, akcija i drugih vrednosti.

(ponedeljak, 02. avg 2021, 13:07) - Podsetnik [neregistrovani]

"Nije sve u parama,

izmislila je sirotinja!"(Lj.Simović)

(nedelja, 01. avg 2021, 16:20) - sumenko [neregistrovani]

Nece snjima u grob.

Gde je granica (ako je uopste ima) ljudske pohlepe.

(nedelja, 01. avg 2021, 15:44) - anonymous [neregistrovani]

Bezos...

On ima preko 200 miliardi dolar, tako da je jos uvek najbogatiji covek na svetu.

(nedelja, 01. avg 2021, 15:25) - anonymous [neregistrovani]

Stvaranje vrednosti 2

Da pokušamo i ovako... Ni jedan ni drugi nikada neće videti to svoje nagomilano "bogatstvo" na gomili. Važno je da prihvatimo iluziju, posle sve ide samo od sebe.

(nedelja, 01. avg 2021, 13:17) - anonymous [neregistrovani]

Stvaranje vrednosti

Sasvim laički gledano, jedan od ova dva najbogatija čoveka je nešto smislio, stvorio i razvio, a drugi je kupio, okupio ili pokupio ono što je već postojalo.