Читај ми!

Preminuo Dasti Hil, basista legendarnog hard rok trija Zi Zi top

Dasti Hil, basista Zi Zi topa koji je sa teksaskim rokerima svirao više od pola veka, preminuo je u 73. godini.

„Rastužila nas je vest da je naš saborac (kompadre) Dasti Hil preminuo u snu u svom domu u Hjustonu“, napisala su preostala dva člana benda Bili Gibons i Frenk Bird u saopštenju.

„Nama i svim obožavaocima Zi Zi topa nedostajaće tvoje prisustvo, pitoma priroda i požrtvovanost. Mnogo ćeš nam nedostajati, amigo“, istakli su članovi benda.

Hil nije bio u originalnoj postavi benda, ali se pridružio ubrzo nakon debitantske ploče 1971. godine i ostao jedan od tri ključna šrafa Zi Zi top mašine.

Od kada se pridružio, karakteristične bradonje Hil i Gibons i bubnjar Bird činili su postavu grupe, zbog čega su postali jedan od najdugovečnijih bendova na sceni.

„Zvuči kao kliše, ali sve se svodi na to da nas trojica istinski uživamo da sviramo zajedno. Volimo to i još uvek se osećamo odlično na bini“, rekao je Hil u intervjuu 2010. godine.

Prvih godina postojanja, Zi-Zi top nije mogao da se probije. Prva dva albuma nisu privukla mnogo pažnje, ali su to uspeli sa trećim – Tres Hombres (1973), ponajviše zahvaljujući sada već kultnom rifu i legendarnoj numeri La Grange.

Tokom karijere izbacili su još veliki broj hitova – Gimme All Your Loving, Tush, Legs, Blue Jeans Blues... Zbog svog klasičnog tvrdog bluz i hard rok zvuka postali su jedna od najprepoznatljivijih grupa na rok sceni.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво