Читај ми!

Gardijan: Svi vole Novaka – kako je Đoković postao zvezda olimpijskog sela

Od turskih odbojkašica do nemačkih džudista, stanovnici olimpijskog sela u Tokiju očarani su Srbinom i najboljim teniserom na svetu, navodi „Gardijan“.

Nakon prvog koraka ka zlatnoj medalji u Tokiju, Đokoviću su desila nesvakidašnja scena. Njegov protivnik Ugo Delijen nije mogao da se suzdrži da ne otvori svoje srce kada su se zagrlili na mreži.

„Ovo je ostvarenje sna za mene. Želim da čitav život pamtim da sam igrao sa tobom“, rekao je Bolivijac, koji je zamolio Đokovića za majicu i fotografiju.

Tek ponekad u regularnoj sezoni Đoković sreće protivnike toliko očarane da mu traže fotografije ili suvenir, nakon što ih „počisti” sa terena. Ali u Tokiju, gde svi žele delić najboljeg igrača sveta, Delijen se savršeno uklapa.

Od kada je Đoković došao, u selu ne postoji popularniji sportista, navodi britanski list Gardijan.

Red onih koji žele da ovekoveče momenat sa njim čini se da nema kraja.

Razgovarao je sa turskim odbojkašima i odbojkašicama o mentalnoj snazi, nemačka džudoka Đovana Skočimaro skakala je od sreće kada je napravila selfi sa njim. Nina Darvael, svetska šampionka u gimnastici, postavila je fotografiju njih dvoje kako rade špagu...

„Razgovarao sam sa prilično velikim brojem sportista. Prvo veče sa srpskim košarkašicama, i ostalim sportistima. Interesovalo ih je pitanje mentalne snage i kako da se izbore pod pritiskom. Hteli su da znaju kako da ustanu nakon pada ili kako da vrate fokus“, rekao je Đoković.

Britanski list piše da je čitava situacija veoma zanimljiva u smislu diskutovanja o Đokovićevoj popularnosti u odnosu na obožavanje rezervisano za Rodžera Federera i Rafaela Nadala, uprkos tome što je izjednačen sa njima po broju gren slem titula.

Ove nedelje se zapravo videlo koliko je Đoković poštovan među svojim kolegama iz sveta sporta, ističe Gardijan.

Đoković takođe doprinosi popularnosti tenisa kao sporta.

„Svi pokušavamo da privučemo koliko god je moguće više pažnje prema našem sportu. Kolege iz drugih sportova posvećuju mnogo pažnje teniserima, što je lepo videti i iskusiti“, kaže svetski broj jedan.

Iako je prijavljen u hotelu van sela, srpski teniser tamo ide samo da prespava, a inače provodi koliko god može vremena u selu sa kolegama iz drugih sportova.

„U hotelu sam tokom teniskih sezona, ali ovo se dešava jednom u četiri godine. Pokušavam da balansiram svoju rutinu i stvari koje mi prijaju. Uživam u divnoj energiji u selu“, ističe Đoković.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво