Читај ми!

Preminuo Ned Biti, „najzauzetiji glumac u Holivudu“

Glumac Ned Biti, svojevremeno nazvan „najzauzetijim glumcem u Holivudu“ sa više od 160 filmskih i televizijskih uloga, preminuo je u 84. godini.

„Ned je preminuo prirodnom smrću, okružen porodicom i voljenima“, navela je njegova menadžerka Debora Miler za Si-En-En.

Biti je rođen u Kentakiju, a još kao dete glumio je u pozorišnim predstavama i pevao u horovima da zaradi džeparac.

Posle dugogodišnje pozorišne karijere, prvu veliku ulogu na filmu imao je u trileru Oslobađanje, u kojem je glumio jednog od četvorice gradskih momaka koji odlaze za vikend na rafting, što se pretvara u najgoru noćnu moru.

Za ulogu u ostvarenju TV mreža iz 1976. godine nominovan je za Oskara za najbolju sporednu ulogu, a dve godine kasnije glumio je Otisa u blokbasteru Supermen.

Prozvan je „najzauzetijim glumcem u Holivudu“, što najbolje ilustruje ogroman broj uloga (više od 160) na filmu i televiziji.

Neke od najznačajnijih uloga u karijeri imao je u filmovima Svi predsednikovi ljudi, Igračke, Isterivač đavola 2, Rudi, Običan slučaj, Rat Čarlija Votsona

Poznat je i po ulozi Stenlija Bolandera u seriji Odeljenje za ubistva, a pozajmljivao je glas i animiranim likovima u Priči o igračkama i Rangu.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво