Читај ми!

Adam Devenport se preselio u Srbiju, a kako kaže, možda postane i - Srbin

Američki glumac Adam Devenport, koji je tokom pandemije koronavirusa odlučio da promeni adresu stanovanja i da se preseli u Beograd. U našoj prestonici je već više od osam meseci i uskoro počinje da snima film „Personalni trener“.

Član je Gremi asocijacije i jednom godišnje ima pravo da predloži dva muzičara za ulazak u Gremi udruženje. Ove godine, odlučio je da među njima bude popularna pevačica sa naših prostora - Senida. 

U septembru prošle godine Devenport je u Srbiji bio četiri dana i to mu je bio prvi boravak u našoj zemlji.

„Zaljubio sam se u arhitekturu, hranu, ljude... Bio sam oduševljen time kako kultura opstaje uprkos pandemiji", rekao je, gostujući u Jutarnjem programu, Adam Devenport.

Dodaje da je spakovao dva kofera, i bez osvrtanja - otišao iz Njujorka i došao u Beograd, uz opasku da se, ako ne uspe - uvek može vratiti.

Pevač, glumac i producent priznaje da je izašao iz „zone komfora", da još nije savladao srpski jezik, za koji smatra da je težak za učenje i da je došao u zemlju u kojoj poznaje tek nekoliko ljudi.

Slične situacije su mu se dešavale u životu. Selio se često - iz Čikaga, u Los Anđeles pa u Njujork...

„Toliko smo slični u pogledu naših zajedničkih osobina, oduševljen sam ovdašnjim narodom i svakoga dana me nešto nauče", kaže američki glumac.

„Bio sam na Golubačkoj tvrđavi, volim istoriju, i stekao sam osećaj o korenima ovdašnje kulture. Posetio sam i Crnu Goru, a vozio sa mse i kroz Bosnu sa nekim prijateljima", ispričao je Devenport.

Kaže da ga mnogi prijatelji iz Amerike prate na društvenim mrežama i da su radoznali kada objavi sadržaje iz Srbije.

„Kada sa njima pričam telefonom, govorim im o srpskoj gostoljubivosti, o tome koliko su ljudi ovde velikodušni. Vidi se razlika, tamo ako se izgubim, neće da razgovaraju a ovde će me uputiti, ponuditi pomoć, ako vide da sam stranac i započeće razgovor, pitaće me odakle sam... Jasno je da ne izgledam kao Srbin, a možda ću jednog dana to i postati", kaže glumac.

Kada je reč o predlozima za Gremi udruženje, i Senidi, kaže da nju - obožava i da je prva pevačica sa ovih prostora koju je čuo kada je došao. Bio je u taksiju kada je čuo jednu njenu pesmu, i kako kaže, iznenadila ga je emocija u njenom glasu.

„Sve to mi je bilo vrlo originalno i izuzetno sveže, dopala mi se njena saradnja sa Dinom Merlinom i mislim da na svetu nema nekog sličnog njoj, tako da mi je bilo logično da je imenujem za člana Gremi akademije", objasnio je Devenport.

Za kraj, glumac je najavio film na kome radi u Srbiji. U filmu tumači ličnog trenera, a snimanje najverovatnije počinje u septembru ili oktobru.

Takođe, u saradnji sa „Kontrast studiom" snima film i seriju koji je nazvao istorijskim projektom u kome, kako kaže glumi „stvarni lik".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво