Читај ми!

Tačka na bračni život, ali ne i na saradnju - Bil i Melinda Gejts

Svetom se širi još sveža vest o razvodu Bila i Melinde Gejts, koji su odluku o stavljanju tačke na bračni život objavili na „Tviteru". Zamolili su za privatnost, a javnost se već interesuje kako će nastaviti da radi njihova zajednička dobrotvorna fondacija, ali i koliko će koštati, bez sumnje, jedan od najskupljih razvoda ikada.

Melinda Gejts (56) podnela je zahtev za razvod u okrugu King u državi Vašington, prenosi Si-En-En.

U objavi na društvenoj mreži Tviter, koju potpisuju Bil i Melinda Gejts, navodi se da je odluka o okončanju braka - zajednička

Mediji već daju procene o tome koliko bi mogao da košta razvod poznatog para, i ističu da će biti sigurno jedan od najsloženijih i najskupljih.

Bil je četvrti čovek na planeti na „Forbsovoj" listi najbogatijih, i „težak" je 137 milijardi dolara. Bogatstvo je počeo da stiče sa osnivanjem kompanije „Majkrosoft".

Porodica Gejts je zamolila javnost da im u ovim fazama života pruži privatnost, a Bil i Melinda u objavi o razvodu nisu iznosili detalje o finansijskim pitanjima, iako je pretpostavka je imaju predbračni ugovor.

Upoznavanje u „Majkrosoftu" 

Jedan od najuticajnijih parova na svetu, upoznao se upravo u „Majkrosoftu".

Melinda je u kompaniji počela da radi 1987. godine kao menadžer prodaje i vrlo brzo je napredovala.

Kako prenosi Gardijan, Melinda je provela nedelje i nedelje razmišljajući o tome da li treba da se uda za Bila, i pravila je dugačke liste „za" i „protiv" tog braka.

Međutim, i njemu je, posle prvog susreta, dosta vremena trebalo da je zaprosi. On je već bio milijarder kada su se venčali 1994. godine.

Imaju troje dece Dženifer (25), Rorija (21) i Fibi (18). 

Tokom jednog intervjua, Bil Gejts je istakao da njegova porodica redovno posećuje crkvu i da decu vaspitavaju da budu skromna.

„Vaspitali smo decu na religiozan način. Oni posećuju katoličku crkvu čiji smo deo Melinda i ja", istakao je.

Melinda je inače ranije opisivala svoj brak kao izuzetan izazov jer Bil radi 16 sati dnevno.

Fondacija i Melindin imetak 

Mediji prenose da je ona najveći vlasnik poljoprivrednog zemljišta u Americi, i da ima velike uloge u kapitalu lanca hotela „For sizons" i u kanadskoj železnici.

Fondacija „Bil i Melinda Gejts", sa kapitalom od oko 50 milijardi dolara, pomaže obrazovanje u IT sektoru u SAD, siromašnima širom sveta da dođu do zdravstvene zaštite i pomoći, a posebno je zapažen napor koji su Bil i Melinda kroz Fondaciju učinili boreći se za smanjenje smrtnosti od malarije i drugih zaraznih bolesti. 

I kada je izbila pandemija koronavirusa, Bil i Melinda su se preko Fondacije uključili u borbu protiv kovida 19 , uključujući napore da se razviju lekovi i vakcija.

Prošle godine u martu, Bil je izašao iz upravnog odbora „Majkrosofta" kako bi imao više vremena da se posveti dobrotvornom radu, i borbi protiv klimatskih promena.

Ravnopravni partneri 

„Melinda je moj ravnopravni partner. Slični smo po tome što je i ona optimista i što je zanima nauka, a inače je bolja sa ljudima od mene", rekao je Bil za dokumentarac pod imenom Dekodiranje mozga Bila Gejtsa.

Međutim, izgleda da su nastupile nepremostive razlike kada je bračni život u pitanju, pa je par rešio da pokrene razvod, iako su naveli da se to neće odraziti na njihovu saradnju na drugim poljima, uključujući i humanitarni rad. 

Sa liste svetskih milijardera, još se pamti se razvod Džefa Bezosa, osnivača „Amazona" i Mekenzi Skot, pre dve godine. Razvodom je Mekenzi dobila akcije kompanije u vrednosti od 36 milijardi dolara.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи