Preminuo reper DMX

Poznati njujorški reper DMX je preminuo u bolnici u koju je smešten 2. aprila zbog srčanog udara uzrokovanog predoziranjem narkoticima, potvrdila je njegova porodica za američke medije.

Porodica je u svom saopštenju navela: „S tugom javljamo da je naš voljeni DMX, rođen kao Erl Simons, preminuo u 50. godini u bolnici Vajt plejns okružen svojom porodicom pošto je proteklih nekoliko dana bio na aparatima za održavanje života“.

Reper je posle nekoliko dana na aparatima počeo samostalno da diše što je porodici i njegovim obožavaocima pružilo nadu da će se oporaviti, međutim ipak je na kraju došlo do fatalnog ishoda.

Inače, Simons je od detinjstva patio od astme, a u više navrata je bio smeštan u bolnicu, što zbog drugih zdravstvenih problema, što zbog narkotika. Godinama se borio protiv zavisnosti, a 2019. godine je otkazao koncert i prijavio se na tretman odvikavanja.

DMX - Dark Man X - je odrastao u Njujorku, a postao je glavna zvezda izdavačke kuće "Ruffhouse Records" koja ga je 1998. godine lansirala među najznačajnije umetnike sa numerom Ruff Ryder's Anthem.

Godine 1992. je potpisao ugovor sa diskografskom kućom "Columbia Records" i sarađivao sa slavnim reperima poput Džej-Zija, Ja Rulea i LL Cool J.

Prodao je milione albuma i bio jedan od ikona hardkor hip-hopa.

Pojavio se i u filmovima poput Romeo mora da umre i Od kolevke pa do groba. Najveći hitovi su mu bile pesme Party Up (Up In Here) ili X Gon' Give It to Ya.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво