Kako je Branka Katić došla iz Londona i postala Vesna Čipčić

Posle 20 godina života u Londonu, od 20. februara Branka Katić je i zvanično član Beogradskog dramskog pozorišta. Pre dva dana, predstava u kojoj glumi spisateljicu, „Tiho teče Misisipi“, premijerno je izvedena.

Predstava Tiho teče Misisipi imala je i reprizu premijere, izvođenja su ispratile ovacije, a Branka Katić kaže da se - uželela pozorišta. 

„Pozorište je jako važno za svakog glumca, pošto taj direktan kontakt sa publikom je nešto što samo u pozorištu možeš da iskusiš. I, kako sam 20 godina živela u inostranstvu, i jednom sam imala priliku u Londonu da igram u pozorištu, a to je bilo na engleskom, što nije moj maternji jezik, pa onda to sve malo otežava, kvari to iskustvo. I evo, sada, prvo je bio poziv Jagoša Markovića da uskočim u predstavu Sumrak bogova, a zatim i ponuda Juga Radivojevića da postanem član pozorišta je stvarno – kao da su mi se neki snovi ostvarili", rekla je Branka.

Kada je reč o životu u inostranstvu, glumica kaže da mediji umeju da malo drugačije prenesu stvari, i da joj „nije muka od Londona“.

„Deca mi tamo idu u srednju školu, ali je vreme kada ja mogu da boravim ovde duže, i da se bavim onim što volim, definitvno je to vreme došlo“, dodala je.

O predstavi Tiho teče Misisipi, kaže da je reč o delu koje sadrži elemente performansa, i da joj se u njoj najviše sviđa što je – nepretenciozna.

„U predstavi se sprdamo, ali baš sa svim. I Ivica Buljan, koliko god to na početku izgledalo, da nas previše pušta da improvizujemo, i radimo šta želimo - u stvari je napravio dobar kostur svega, i onda nas je zaista pustio - dosta hrabro i s njegove strane. Imali smo divne zadatke i pripreme", kaže glumica.

„Kradu mi likove i ideje" 

Branka Katić tumači spisateljicu koja se zove Vesna Čipčić. Glumica Vesna Čipčić takođe glumi u predstavi.

„Vesna Čipčić, kada čuje da se moj lik zove Vesna Čipčić, nije joj pravo. Imamo mi tu dosta nekih zafrkancija, ja sam jedan pisac, onda se pojavljuje jedan manje talentovani pisac, koji krade moje likove i moje ideje, a onda se pojavljuje sam Tabašević, koga mi pogrešno na sceni zovemo Tabaković, i čak ga oteramo sa scene dok nam čita iz svoje knjige...", ispričala je Branka, i dodala da u predstavi, između ostalih, radi sa fantastičnim ansamblom mladih glumaca. 

Branka je insistirala da pomene učesnike predstave, a to su glumci Milan Zarić, Jana Milosavljević, Miloš Petrović, Mladen Sovilj, Dunja Stojanović, Aleksandar Jovanović, Vladan Milić i Nikola Malbaša.

Govoreći o životu u Londonu tokom pandemije, Branka kaže da „nije nimalo zabavno“ i da je „ljudima malo svega dosta“.

„Ljudi pokušavaju da se na različite načine održe u fizičkoj i mentalnoj kondiciji, a meni je najviše žao omladine, moje dece, jer je to vreme kada treba da se družiš i da ideš na žureve, i da ne haješ... Ali dobro, oni su dobro, parkovi su postali mesto okupljanja. I tamo su krenuli sa vakcijacijom, tako da se nadam da će situacija i tamo da se poboljša", rekla je Branka Katić.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи