Читај ми!

Nađite svoj unutrašnji mir – statue budiste Trampa hit u Kini

Donald Tramp nije čovek koji je poznat po mirnoći i staloženosti, ali to nije sprečilo jednog preduzetnički nastrojenog proizvođača nameštaja iz Kine da počne da pravi statue bivšeg predsednika SAD u pozi, koja se najčešće povezuje sa Budom.

Statua Trampa kao Bude nudi se na kineskoj platformi za e-kupovinu Taobao, a cena joj je 999 juana (150 dolara) za manju verziju od 1,6 metara visine, dok za veću od 4,6 metara treba da se izdvoji 3.999 juana (610 dolara).

Statua Trampa koji sedi prekrštenih kolena sa rukama u krilu je poza iz budističke umetnosti koja označava meditaciju, smirenost i kontemplaciju.

Kineski državni list Global tajms razgovarao je sa prodavcem iz Sjamena u pokrajini Fuđen, koji promoviše statuu sloganom: „Napravite svoju kompaniju ponovo velikom“, aludirajući na slogan Trampove pobedničke predizborne kampanje „Napravimo Ameriku ponovo velikom“.

Proizvođač kaže da je već prodao desetine statua od 100 koliko ih je ukupno napravio.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво