Čitaj mi!

Irfan Mensur o koroni: Počeo sam da se opraštam, poboljšanje je naglo usledilo

Glumac Irfan Mensur nedavno je prebrodio kardiološku krizu i ima ugrađene bajpasove. U novembru prošle godine dobio je kovid 19 i, kako kaže, ništa nije ukazivalo na to da je bio zaražen koronavirusom.

„Ja sam došao stvarno da upozorim ljude o nečemu jako ozbiljnom, i o nečemu što me je zateklo", rekao je Mensur, gostujući u emisiji Marije Popović RTS Ordinacija

„Svi pričaju da se javi bol u grlu, kašljucanje, temperatura, eventualno malaksalost, pa bol u grudima, u leđima i tako dalje. Ja ništa od toga nisam imao. Bio sam u Nišu, radio sam predstavu, i samo sam tri, četiri dana pred otkrivanje da imam kovid i da sam čovek za lečenje, osetio malaksalost, u smislu da sporije idem ka pozorištu, pa ponekad i zateturam", ispričao je glumac.

Pred premijeru u niškom pozorištu, rađeno je testiranje svih koji na predstavi rade, i Mensur je otkrio da je pozitivan na koronavirus.

„U roku od dva sata ja sam bio nula od čoveka, ne od straha. Ne psihički, jednostavno sam se topio. Ja nisam mogao da stegnem ruku, kreću simptomi totalne malaksalosti, dolaze po mene iz Beograda prijatelji, Srna, moj sin i dolazim na Bežanijsku kosu", kaže Irfan.

Posle testova i pregleda, glumac je smešten u kovid bolnicu.

„Ljudi, to je ozbiljna bolest, to je jedna pošast koje uopšte nismo svesni. Mislimo da je to nešto lako, nešto što će nas okrznuti malo i proći. Ja sam tako mislio. Ali ipak imam 69 punih godina. Kao što me je iznenadio infarkt, tako me je iznenadio i kovid", iskren je Mensur.

Kaže da je imao srednje teški oblik bolesti, da su mu upalom bila zahvaćena oba plućna krila. U bolnici je proveo 15 dana, prvih 12 bio je na kiseoniku. Ipak, nije imao temperaturu.

„Ja sam se stvarno opraštao prvih nekoliko dana, ali nisam se opraštao straha radi, opraštao sam se zato što nekim ljudima, tu mislim na sinove pre svega, nisam glasno rekao – Ej bre, sinčino volim te!" – rekao je emotivno glumac.

Ipak, kao što je bolest naglo došla, kako glumac kaže, tako je naglo usledilo i poboljšanje. Posle petog, šestog dana, rezultati ispitivanja bili su sve bolji.

Mensur ističe da je medicinsko osoblje bilo „divno i krasno" i da je bodrilo sve pacijente.

„To je neverovatno kakvi su to ljudi" – zaključio je popularni glumac.

broj komentara 1 pošalji komentar
(ponedeljak, 08. mar 2021, 13:37) - anonymous [neregistrovani]

Bravo za Mensura

Cestitam na ozdravljenju i sve najbolje zelje .

div id="adoceanrsvdcfhklggd">