Читај ми!

Irfan Mensur o koroni: Počeo sam da se opraštam, poboljšanje je naglo usledilo

Glumac Irfan Mensur nedavno je prebrodio kardiološku krizu i ima ugrađene bajpasove. U novembru prošle godine dobio je kovid 19 i, kako kaže, ništa nije ukazivalo na to da je bio zaražen koronavirusom.

„Ja sam došao stvarno da upozorim ljude o nečemu jako ozbiljnom, i o nečemu što me je zateklo", rekao je Mensur, gostujući u emisiji Marije Popović RTS Ordinacija

„Svi pričaju da se javi bol u grlu, kašljucanje, temperatura, eventualno malaksalost, pa bol u grudima, u leđima i tako dalje. Ja ništa od toga nisam imao. Bio sam u Nišu, radio sam predstavu, i samo sam tri, četiri dana pred otkrivanje da imam kovid i da sam čovek za lečenje, osetio malaksalost, u smislu da sporije idem ka pozorištu, pa ponekad i zateturam", ispričao je glumac.

Pred premijeru u niškom pozorištu, rađeno je testiranje svih koji na predstavi rade, i Mensur je otkrio da je pozitivan na koronavirus.

„U roku od dva sata ja sam bio nula od čoveka, ne od straha. Ne psihički, jednostavno sam se topio. Ja nisam mogao da stegnem ruku, kreću simptomi totalne malaksalosti, dolaze po mene iz Beograda prijatelji, Srna, moj sin i dolazim na Bežanijsku kosu", kaže Irfan.

Posle testova i pregleda, glumac je smešten u kovid bolnicu.

„Ljudi, to je ozbiljna bolest, to je jedna pošast koje uopšte nismo svesni. Mislimo da je to nešto lako, nešto što će nas okrznuti malo i proći. Ja sam tako mislio. Ali ipak imam 69 punih godina. Kao što me je iznenadio infarkt, tako me je iznenadio i kovid", iskren je Mensur.

Kaže da je imao srednje teški oblik bolesti, da su mu upalom bila zahvaćena oba plućna krila. U bolnici je proveo 15 dana, prvih 12 bio je na kiseoniku. Ipak, nije imao temperaturu.

„Ja sam se stvarno opraštao prvih nekoliko dana, ali nisam se opraštao straha radi, opraštao sam se zato što nekim ljudima, tu mislim na sinove pre svega, nisam glasno rekao – Ej bre, sinčino volim te!" – rekao je emotivno glumac.

Ipak, kao što je bolest naglo došla, kako glumac kaže, tako je naglo usledilo i poboljšanje. Posle petog, šestog dana, rezultati ispitivanja bili su sve bolji.

Mensur ističe da je medicinsko osoblje bilo „divno i krasno" i da je bodrilo sve pacijente.

„To je neverovatno kakvi su to ljudi" – zaključio je popularni glumac.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво