Čitaj mi!

Šest uloga po kojima ćemo pamtiti Borisa Komnenića

Boris Komnenić je bio prvak drame u Narodnom pozorištu u Beogradu. Pored bogate pozorišne karijere, ostvario je zapažene uloge u TV formatima i na filmu.

Glumac Boris Komnenić rođen je u Puli, a u Beogradu je završio Fakultet dramskih umetnosti. Preminuo je u 64. godini posle teške bolesti.

Mnogima je prva asocijacija na pomen imena Borisa Komnenića - Saša Popadić iz TV serije Bolji život. U seriji emitovanoj na Televiziji Beograd od 1987. do 1991. godine, u 82. epizode, Komnenić je tumačio mladog, tek diplomiranog pravnika, koji se bori da na pošten način dođe do posla, dok u međuvremenu ulazi u romantične veze sa devojkama, među kojima na kraju, bira popularnu Koku. 

U filmu Tajvanska kanasta, Komenić je takođe - Saša, samo što tumači ulogu nezaposlenog arhitekte, koji je bez posla. Međutim, zaokupljen je pravljenjem pokretnih skulptura. Saša ima suprugu ali i brojne kontakte sa drugim ženama. U ulozi nesigurnog muškarca u zrelim godinama, biva asimilovan od strane grupe sumnjivih likova. 

Svoje mesto u ekipi glumaca kao što su Vera Čukić, Miodrag Krivokapić i Danilo Bata Stojković, Komnenić je našao i u TV seriji Gore dole. U priči koja oslikava sankcije, ratno vreme, izolaciju i restrikcije devedesetih, Boris Komnenić je tumačio ulogu Nikole Bajmočkog.

Boris Komnenić ostvario je zapaženu ulogu i u TV seriji Vratiće se rode reditelja Gorana Gajića. Tokom 2007. i 2008. godine, emitovano je 25 epizoda, a Komnenić je igrao Rodoljuba Švabića, oca glavnog junaka priče, Predraga Švabića Švabe, koga tumači Nikola Đuričko.

Osim u Srbiji, serija je emitovana i u zemljama regiona, i postigla je značajnu gledanost. 

Humoristička serija koja prati porodicu Sinđelić, Komneniću je donela zapaženu ulogu Jezdimira Jezde Sinđelića. Sinđelići su počeli sa emitovanjem 2013. godine, i predstavljaju domaću verziju španse serije Seranovi.

U filmu Montevideo, Bog te video, iz 2010. godine, koji je pretočen i u TV serijale, i koji obrađuje temu velikog uspeha fudbalske reprezentacije Kraljevine Jugoslavije u Urugvaju 1930. godine, Komnenić tumači ulogu Janka Šafarika, predsednika Fudbalskog saveza Jugoslavije.

broj komentara 1 pošalji komentar
(nedelja, 07. mar 2021, 20:59) - anonymous [neregistrovani]

Slava mu

Velika je zalost u poslednje vreme..svi nas napustaju tako iznenada i brzo.Veliko mu hvala na svemu i slava mu.Saucesce porodici a njemu laka mu zrna zemlja i neka mu Gospod Bog podari mesto u nebeskom carstvu.
Pocivaj u miru.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">