Читај ми!

Seksualno eksplicitne fotografije ljubavnice tajlandskog kralja dospele do protivnika monarhije

Stotine intimnih fotografija Sininat Vongvajirapakdi, ljubavnice tajlandskog kralja, navodno su ukradene iz njenog telefona i prosleđene protivnicima monarhije.

Više od 1.400 selfija, od kojih su mnogi seksualno eksplicitni, ukradeno je navodno u sajber napadu iz telefona poznate ljubavnice tajlandskog kralja Maha Vađiralongkornua koja je imala titulu „kraljevske konkubine“ i prosleđeno aktivistima, protivnicima monarhije, u nameri da se osujeti njen povratak u kraljevsku palatu.

Fotografije su upućene i britnskom novinaru Endruju Mekgregoru Maršalu i profesoru Pavinu Čačavalpongpunu koji živi u Japanu posle izgnanstva iz Tajlanda gde je optužen za podrivanje monarhije.

„Očigledno da su fotografije iz Kojinog telefona“, objavio je Maršal na Tviteru 22. novembra. „Većina su fotografije koje je sama snimila, a desetine su vrlo eksplicitne. Izgleda da je ove eksplicitne snimala da bi ih poslala kralju Vađiralongkornu“.

Maršal dodaje da su mu slike poslate neposredno pred izlazak gospođe Vongvajirapakdi iz ženskog zatvora u Bangkoku posle čega je trebalo da se vrati na dvor i da joj budu vraćene sve kraljevske titule i privilegije.

U javnosti poznata kao Koi, gospođa Vongvajirapakdi (35) je diplomirala na Vojnoj akademiji za boličarke 2008. godine gde je prošla i vojnu obuku za borbu, ratovanje u džungli i noćne padobranske skokove. Takođe je jedno vreme služila u jedinici kraljeve garde, gde je dogurala do čina general-majora.

U avgustu 2019. gđa Vongvajirapakdi je uzdignuta na položaj „kraljevske konkubine“ samo tri meseca posle venčanja kralja Vađiralongkornua sa četvrtom suprugom, kraljicom Suthidom.

Međutim, oduzeta joj je titula i vojni čin samo nekoliko meseci kasnije jer je optužena za „nelojalnost“ i pokušaj podrivanja položaja monarhove žene. U zvaničnoj izjavi, palata je gospođu Vongvajirapakdi optužila da je „nečasna, nezahvalna i neposlušna prema kralju i kraljici“.

Međutim, puštena je iz pritvora u septembru ove godine nakon što je deset meseci provela u popravnom domu i sada je proglašena „neokaljanom“.

Povrataku gospođe Vongvajirapakdi u palatu „oštro su se usprotivile“ frakcije koje podržavaju kraljicu Suthidu i princezu Bajrakitiiabha, objašnjava Maršal i dodaje: „Velika je verovatnoća da su slike Koi procurile u pokušaju da se spreči njen povratak na položaj kraljevske konkubine“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије