Читај ми!

Direktor „Zalanda“ napušta posao da bi ženi omogućio da gradi svoju karijeru

Rubin Riter, jedan od direktora poznate evropske internet trgovine za prodaju odeće „Zalando“, odlučio je da podnese ostavku i napusti kompaniju kako bi se posvetio porodici i omogućio ženi da i ona napreduje u svojoj karijeri.

Kompanija za internet trgovinu „Zalando“ sa sedištem u Berlinu osnovana je 2008. godine i prisutna je na 17 evropskih tržišta. Kako su objavili iz kompanije, jedan od izvršnih direktora komapnije, Rubin Riter, obavestio je predsedavajuću upravnog odbora, Kristinu Stienbek o svojoj nameri da podnese ostavku na svoju funkciju na godišnjem sastanku odbora 2021. godine.

Kako je navela Stienbekova, upravni odbor će započeti pregovore o prevremenom prekidu ugovora sa Rubinom Riterom koji je trebalo da traje do 2023. godine. Osnivači kompanije, Robert Genc i David Šnajder nastaviće da upravljaju kompanijom posle Riterovog odlaska.

Riter je u svojoj pisanoj izjavi upućenoj predsednici upravnog odbora naglasio da je njegova odluka rezultat pažljivog razmatranja.

„Posle više od 11 jedinstvenih godina tokom kojih mi je 'Zalando' bio prioritet, želeo bih da svoj život okrenem u drugom smeru. Želeo bih da više vremena posvetim svojoj porodici koja se uvećava. Supruga i ja smo se složili da bi u narednim godinama njena karijera trebalo da bude prioritet“, navodi Riter.

Dodaje kako želi da u budućnosti ima više slobodnog vremena da se posveti iteresovanjima izvan 'Zalanda'.

„Za mene je uvek bila čast i velika privilegija što sam deo 'Zalanda' i biće mi neverovatno teško da sve ovo ostavim iza sebe“, priznaje Riter.

Kristina Stienbek i upravni odbor izražavaju žaljenje zbog Riterove odluke, ali naglašavaju da poštuju njegove motive.

„Cenimo Rubinovu otvorenost i što će upravnom odboru i kompaniji dati dovoljno vremena za prelazni period. Tokom proteklih devet godina naše saradnje, svi smo bili svedoci Rubinove posvećenosti, strateške jasnoće i rukovođenja kojim je doprineo rastu 'Zalanda'. Najuspešnija godina u istoriji kompanije privodi se kraju i izuzetno smo zahvalni Rubinu i celom timu na doprinosu koji su dali“, dodaje se u izjavi Kristine Stienbek.

Robert Genc, David Šnajder i Rubin Riter ravnopravno rukovode „Zalandom“ od 2010. godine. Od tada je kompanija od start-apa postala vodeđa platforma za internet trgovinu u oblasti mode sa 14.000 zaposlenih i godišnjim obrtom robe u vrednosti od preko deset milijardi evra.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи