Čitaj mi!

Megan Markl: Gubitak bebe nosi neizdrživu tugu

Vojvotkinja od Saseksa progovorila je o spontanom pobačaju koji je imala po preseljenju u Ameriku. Bebu je izgubila dok je menjala pelenu sinu Arčiju.

Megan Markl je ispričala kako je držeći sina Arčija nakon što je, dok mu je menjala pelenu, osetila jak bol, piše Hafington post.

„Osetila sam oštar bol, grč. Spustila sam se na pod držeći ga u naručju i pevušeći uspavanku kako bih nas oboje smirila – veselu melodiju koja je bila sušta suprotnost osećaju da nešto nije u redu“, napisala je Megan Markl u članku koji je objavio Njujork tajms.

Znala sam, nastavlja Megan svoju ispovest, dok sam stiskala svog prvenca da gubim drugo dete.

Supruga princa Harija istakla je da gubitak bebe nosi gotovo neizdrživu tugu koju mnogi iskuse, ali o njoj govori veoma malo njih.

„Tokom bola zbog gubitka, suprug i ja saznali smo da među 100 žena između 10 i 20 se suočilo sa spontanim pobačajem“, navela je vojvotkinja dodajući da uprkos tako velikoj učestalosti razgovor o toj temi ostaje tabu.

Megan Markl u članku se osvrnula i na 2020. godinu koja je mnoge dovela do prelomne tačke čemu je doprinela pandemija koronavirusa i ubistva koja su pokrenula proteste "Black Lives Matter".

broj komentara 0 pošalji komentar
div id="adoceanrsvdcfhklggd">