Читај ми!

Miloš Biković: „Kad su cvetale tikve“ će se gledati od Vladivostoka do Los Anđelesa

Čuvenu predstavu „Kad su cvetale tikve“ u režiji Bobana Skerlića, koja se u Beogradskom dramskom pozorištu igra već sedam godina uskoro će moći da vidi, pored naše, i publika širom sveta.

Predstavu Kad su cvetale tikve 24. decembra će biti dostupna na onlajn platformama ne samo u Srbiji, već i za gledaoce od Vladivostoka do Los Anđelesa.

Miloš Biković, koji tumači glavnu ulogu u ovom komadu, objašnjava da će predstava biti titlovana na ruski i na engleski jezik i da će svako ko želi, širom sveta, moći da kupi kartu i pogleda predstavu od kuće.

„Sledeće godine ćemo imati Svetsko prvenstvo u boksu u Beogradu i ovo je predstava koja je u časta tog prvenstva. Sve je urađeno u saradnji sa produkcijom 'Arhangel digital', Bokserskog saveza Srbije, Bokserske federacije Rusije i Beogradskog dramskog pozorišta“, dodaje Biković.

Biće to televizijski prenos pozorišne predstave koji do sada nismo imali prilike da gledamo i koji će biti urađen sa deset kamera, napominje poznati glumac. Takođe, priznaje da je dosta doprineo na uspostavljanju komunikacije između svih organizatora ovog prenosa, mada saradnja bokserskih saveza Srbije i Rusije postoji već duži niz godina.

Predstava Kad su cvetale tikve mu znači mnogo, dodaje Biković, jer je to predstava u kojoj se formira kao glumac i to je jedna od predstava koja daje priliku da se igra dugo.

„Kažu da čovek posle sedam godina više nema nijednu istu ćeliju u svom organizmu, tako da znači da sve ćelije koje imam u mom organizmu su igrale tu predstavu. To je kao neki ciklus životni“, smatra poznati glumac.

Delo Kad su cvetale tikve je deo lektire i izuzetna je činjenica da je ova predstava doživela svoje treće izvođenje. Dragoslav Mihailović je živa legenda među našim piscima i velika mu je čast što igra u toj predstavi, napominje Biković.

Dragi su mu i pozorište i film, svaki na svoj način. „Pozorište ima direktan kontakt sa publikom i to je njegova prednost u odnosu na film, a film ima mogućnost da bude veći i lepši od života“.

Miloš Biković za nekoliko dana putuje u Moskvu gde priprema novi filmski projekat, a sredinom decembra se vraća u Beograd da bi 24. igrao predstavu Kad su cvetale tikve koju će u direktnom prenosu preko društvenih mreža moći da vidi publika širom sveta.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво