Читај ми!

Selo u Indiji slavi pobedu „svoje potpredsednice SAD“ Kamale Haris

Proglašenje pobede na predsedničkim izborima u SAD Kamale Haris kao kandidatkinje za potpredsednicu izazvalo je oduševljenje u selu iz kojeg potiču njeni preci. Slavi se uz vatromet, plakate sa likom buduće potpredsednice i slatkiše.

Meštani Tulasendrapurama, malog sela iz kojeg potiče deda Kamale Haris, okupili su se kako bi proslavili proglašenje pobednika na američkim predsedničkim izborima, prenosi AP.

Oni su iz svojih kuća izašli sa plakatima s njenim likom. Zapaljen je vatromet, dele se slatkiši, dok se u hinduističkom hramu održavaju molitve.

Seljani kažu da su veoma srećni zbog proglašenja rezultata izbora u SAD i tvrde da će Kamalu Haris pozvati da poseti selo.

Tulasendrapuram se nalazi na oko 320 kilometara južno od Čenaja, a u njemu je rođen deda Kamale Haris sa majčine strane pre više od jednog veka.

Majka buduće potpredsednice SAD je iz Indije, dok je njen otac sa Jamajke, a oboje su otišli u SAD na studije.

Harisova je posetila Tulasendrapuram kada joj je bilo pet godina, a često je govorila o svojim uspomenama na šetnje s dedom plažama Čenaja, u koji se sa porodicom preselio iz rodnog sela pre skoro 90 godina.

Kamala Haris je prva žena i prva osoba afroameričkog i azijskog porekla koja je izabrana za potpredsednicu SAD.

Indijski premijer Narendra Modi je na Tviteru uspeh Kamale Haris opisao kao prelomni put i stvar neizmernog ponosa ne samo za njenu porodicu već i za sve Amerikance poreklom iz Indije.

„Uveren sam da će žive veze između Indije i SAD postati još jače uz Vašu podršku i vođstvo“, poručio je Modi novoj potpredsednici SAD na Tviteru.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије