Читај ми!

Kina 2020. godine ima 60 milijardera mlađih od 40 godina

Dok se ceo svet bori sa najgorom ekonomskom krizom u poslednjih nekoliko decenija, kineski milijarderi mlađi od 40 godina ove godine su stekli rekordno zajedničko bogatstvo veće od 223 milijarde dolara, navodi se u najnovijim podacima liste kineskih bogataša „Hurun rič list“.

Kina je u 2020. godini imala 60 milijardera koji su mlađi od 40 godina, pokazuju podaci „Huruna“, koje prenosi američka televizija Si-En-Bi-Si.

Ove godine beleži se značajan rast deonica u oblasti tehnologije, što je mnogima otvorilo put za rast bogatstva usred pandemije koronavirusa.

Time se ukupan broj kineskih milijardera povećao na 878, sa ukupnim bogatstvom većim od četiri hiljade milijardi dolara. Pre deset godina Kina je imala 189 milijardera.

„Svet nikada nije video ovoliko bogatstvo koje je stvoreno u samo jednoj godini. Kineski preduzetnici su prošli mnogo bolje nego što se očekivalo. Uprkos pandemiji, uspeli su da dostiknu rekordan nivo“, naglašava Rupert Hjudžvert, predsednik „Hurun riporta“.

Na vrhu liste nalazi se 39-godišnja Huijan Jang koja se smatra najbogatijom ženom u Aziji sa bogatstvom od 33,1 milijardu dolara, a nalazi se na šestom mestu po bogatstvu među kineskim milijarderima.

Ona je većinski deoničar „Kantri gardena“, kompanije za razvoj nekretnina koju je osnovao njen otac 1992. godine, prenosi američka televizija.

Na drugom mestu liste milijardera mlađih od 40 godina je 27-godišnja Zetijan Zang i njen suprug Kijangdog Liju, vlasnici kompanije za onlajn kupovinu, JD.com, sa bogatstvom od 27 milijardi dolara. Inače, ona je i glavna modna savetnica kompanije, a drži i rekord najmlađe milijarderke u Kini, jer se na listi pojavila već u 24. godini.

Na listi su se našli i 34-godišnji Hao Jan, predsednik građevinske kompanije „Pacifik konstrakšn grup“ koji je nagomilao 21,3 milijarde dolara, suosnivač i vlasnik kompanije „Bajd dens“ Jiming Zang sa bogatstvom od 16,2 milijardi dolara.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи