Читај ми!

Miodrag Radonjić: Bio bih ponosan da uloga Baće bude jedna od onih koje će obeležiti moju karijeru

Završeno je snimanje filma „Južni vetar 2“, spremaju se dve predstave, „Baal“ u Beogradskom dramskom pozorištu i „Audijencija“ koja će se izvoditi u kulturnim centrima širom Srbije. Sve su to projekti na kojima je angažovan gost Beogradske hronike, glumac Miodrag Radonjić.

Miodrag Radonjić se upravo vratio iz Turske, sa Filmskog festivala „Balkanska panorama“, koji je održan u Izmiru. Po iskustvu koje su imali sa prikazivanjem Južnog vetra po regionu i svetu, uverili su se da film komunicira sa publikom bez obzira na nacionalnu pripadnost, versku pripadnost, čak i na jezik.

„Film je prikazivan i u Rusiji i jako smo se brinuli kako će prevesti neke fore koje su u duhu našeg jezika, ali našli su neki svoj način. No jezik je nešto što je najvažnije u smislu prihvatanja filma“, smatra Radonjić koji tumači poznati lik Baće.

Što se tiče Južnog vetra 2, dodaje, karakter likova se neće menjati, a cela radnja u filmu se dešava u dva-tri dana. Ipak, u svakom slučaju, njegov lik je obogaćen u odnosu na ono što je publika imala prilike da vidi do sada.

Na snimanju je bilo zanimljivih dogodovština, prepričava Radonjić.

„Jedan od meštana u selu gde smo snimali statirao je i trebalo je u jednoj sceni da mi kaže nešto ružno. Ja njemu kažem 'Gde si, majstore, kako ide?', a on treba meni da kaže 'Je.. se.' I on to nije mogao da izgovori i na kraju mi je rekao 'Ma, jedi sarme.' Meni je to bilo predivno“, kaže glumac.

Inače, i pored toga što sprema dve predstave, Radonjić smatra da je pozorište posebno ugroženo zbog epidemijske situacije.

„Mislim da bi malo više trebalo, kao društvo, da obratimo pažnju na pozorište, jer, jeste, svesni smo opasnosti koje taj virus nosi, ali to su sve velike sale u kojima se odigravaju predstave. Evo, ja sam sada putovao punim avionom, gde ljudi sede jedni do drugih. Naravno, s maskama. Mislim da je kulturi u tom smislu potrebna pomoć“, napominje gost Hronike.

Ne strahuje da će lik koji tumači u Južnom vetru zauvek obeležiti njegovu karijeru. S obzirom na to da glumci ne idu u penziju sa 65 godina, nigde na svetu ne postoji glumac koga je obeležilo deset-petnaest uloga iako ih je odigrao odlično, već ga obeleži četiri-pet, najviše.

„U tom smislu bih bio ponosan da jedna od tih bude uloga Baće iz Južnog vetra“, kaže na kraju gostovanja Miodrag Radonjić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво