Читај ми!

Milijarderi još bogatiji tokom pandemije, sada su „teški“ 10,2 biliona dolara

Svetskim milijarderima ide sjajno tokom pandemije koronavirusa, imajući u vidu da je njihovo bogatstvo dostiglo rekord od 10,2 biliona dolara.

Švajcarska banka UBS utvrdila je da su svetski milijarderi uvećali svoj imetak za više od četvrtine (27,5 odsto) i to na vrhuncu pandemije od aprila do jula.

Za to isto vreme milioni ljudi širom sveta izgubili su posao ili su pokušavali da se snađu sa brojnim državnim programima pomoći.

U izveštaju je utvrđeno da su milijarderi najviše profitirali kladeći se na oporavak berzi dok su akcije bile na najnižem nivou tokom mera karantina širom sveta u martu i aprilu.

UBS je saopštio je bogatstvo milijardera dostiglo novi rekord, premašivši prošli od 8,9 biliona dolara krajem 2017. godine. Svet takođe ima i više milijardera – 2.189 u odnosu na 2.158.

Jozef Štadler, jedan od čelnika UBS-a, kaže da su milijarderi odlično prošli tokom krize izazvane kovidom-19 jer su imali hrabrosti da kupuju više akcija kada im je cena bila niska i berze bile u padu.

Kada su se berze oporavile oni su nadoknadili gubitke i dodatno zaradili. Osim toga, vrednosti akcija tehnoloških kompanija su čak i porasle tokom pandemije u odnosu na pređašnji period.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво