Na aukciji u „Sotbiju“ – „Bitlsi“ i uspomene od školskih dana do kraja karijere

Povodom obeležavanja 50 godina od raspada britanskog benda „Bitlsi“, tokom septembra meseca aukcijska kuća „Sotbi“, na radost svih koji imaju u svojoj kolekciji delić istorije liverpulske četvorke, biće onlajn domaćin uspomena na ovu grupu.

U prodaji će se naći predmeti koji obuhvataju čitavu izvođačku karijeru benda, uključujući potpisanu kopiju prvog singla grupe iz 1962. godine, Love Me Do, čija je vrednost između 15.000 i 20.000 funti.

„Sotbi“ slavi najveću svetsku rok i pop grupu nudeći zbirku predmeta koja prati „Bitlse“ od školskih dana do globalne slave. 

Rane godine „Bitlsa“ zastupljene su u predmetima iz ranog školovanja Džona Lenona, preko rukopisa koji oglašavaju neke od njihovih ranih koncerata u okolini Liverpula, pa sve do pojasa koji je Lenon nosio na bini u Hamburgu.

U ponudi su se našle i naočare koje su pripadale Džonu Lenonu čija je vrednost izmđu 30.000 i 40.000 funti, kao i dokument koji svedoči o „lošem vladanju“ mladog Lenona, koji je kasnio na časove, žvakao žvaku na časovima i neprimereno se ponašao na nastavi.

Stari i požuteli dokument prodaje se po ceni od 5.000 funti.

U prodaji će se naći i sat "Cartier" iz 1966. godine, čija vrednost je procenjena na 25.000 funti.

Pripadao je menadžeru Brajanu Epstajnu, čija smrt se smatra ključnim faktorom konačnog raspada slavne četvorke iz Liverpula.

broj komentara 0 pošalji komentar