Читај ми!

Jadran Malkovič, sa britanskih i nemačkih setova u srpske serije

U Nemačkoj je rođen, živi u Velikoj Britaniji, a odrastao je u Srbiji. Igrao u mnogim britanskim, američkim i nemačkim filmovima i serijama, a bio je izbor i čuvenog Stivena Spilberga. Sada ima rolu u domaćoj seriji „Azbuka našeg života“. Upoznajte Jadrana Malkoviča.

Slavno prezime koje ima momentalno skreće pažnju. Ipak, kako Jadran Malkovič kaže, to mu istovremeno i prija i ne prija.

„Na naki način 'radi posao', a s druge strane smatram da nije ništa posebno“, objašnjava britansko-nemački glumac i muzičar srpskog porekla.

Malkovič je igrao u mnogim britanskim, američkim i nemačkim filmovima i serijama, a bio je izbor i čuvenog Stivena Spilberga. Sada ima rolu u domaćoj seriji Azbuka našeg života, koja će se prikazivati na programu RTS-a sledeće godine.

„To je divna, divna priča o životu, o tome kako kada dođemo u određeno doba počinjemo da postavljamo razna pitanja sebi - da li smo donosili prave odluke, da li smo život iskoristili na pravi način, da li smo mogli bolje. Razna nesigurnosti se pojavljuju i u ovoj seriji imamo priliku da vidimo kako to izgleda i sa muške strane, a ne samo sa ženske“, otkriva Jadran koji u seriji tumači lik Uroša.

Prema njegovim rečima, glumačka ekipa, na čelu sa njegovim partnerkama je odlična: „Divna Aleksandra Janković i Isidora Simjonović koja igra Anu, moju buduću devojku u seriji. Miona Marković glumi ćerku, a Đorđe Mišina je naš sin Aleksandrin i moj“.

Gledalačka ciljna grupa serije su, kako ocenjuje, svi.

Iz serije u seriju 

Jadran Malkovič došao je u Srbiju da bi radio na drugoj seriji, ali je nekoliko dana pred kraj snimanja dobio poziv od porodice Bajić i „Kontrast studija“ da se upoznaju.

„Otišao sam na sastanak, bili su super utisci i s jedne i s druge strane. Nekoliko dana kasnije organizovali smo kasting“, priča Jadran.

Nikoga od domaćih glumaca nije poznavao pre nego što je u julu došao u Beograd na snimanje.

U Nemačkoj je glavnu ulogu imao u mjuziklu Bodigard, igrao je Frenka Palmera. „Devojke nose tu predstavu jer sve divno pevaju i to uživo“.

Nema vremena za izlaske u Beogradu: „Početkom jula, kada sam se vratio, još je bilo mirnije pa sam imao utisak da se dobro snalazim. U međuvremenu je počela gužva i samo se trudim da svuda stignem na vreme“.

Od Nemačke, preko Srbije do Engleske pa opet u Beogradu 

Rođen je u Nemačkoj, živi u Velikoj Britaniji, a odrastao je u Srbiji.

„Kako je bilo ovde tada... Prošao sam kroz sve. Išao sam u školu, završio srednju, bio sam u vojsci ovde, bio sam ovde i za vreme bombardovanja. Nakon toga sam napustio zemlju, prvo sam otišao za Nemačku pa sam se vratio, a onda otišao u Englesku", priča Malkovič.

Od svih odigranih uloga kao izuzetno drag izdvaja lik Uroša iz Azbuke našeg života: „Ne zato što sad pričamo o ovom projektu nego zato što mi dozvoljava da pokažem mnogo više od sebe, ali i da pokažem tu mušku stranu o kojoj se inače i u svetu jako slabo priča. Muškarci treba da su jaki, uvek sigurni, ne postoje emocije kod njih, oni se nikad ne plaše, nikad nisu nesigurni... Ja sad imam privileguju da sve to pokažem“.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво