Holivudski bračni par završio u zatvoru jer je „preko veze“ hteo da upiše ćerke na koledž

Glumica Lori Laflin i njen suprug Mosimo Đanuli osuđeni su na dva i pet meseci zatvora jer su učestvovali u skandalu sa upisom studenata na Univerzitet Južna Karolina.

Uprkos tome što su advokati holivudskog para pokušali da izbegnu tužbu za podmićivanje, tužilaštvo je insistiralo na tome, što je sud na kraju prihvatio.

„Želela sam da dam svojim ćerkama nepravednu prednost tokom upisa na koledž. Ignorisala sam svoju intuiciju i dozvolila da pogazim svoja moralna načela. Mislila sam da to radim iz ljubavi prema svojoj deci, ali u stvarnosti samo sam potkopala i umanjila ćerkine sposobnosti i dostignuća“, rekla je Laflinova pred sudom.

„Volela bih da mogu da se vratim u prošlost i uradim stvari drugačije. Mogu samo da preuzmem odgovornosti i nastavim dalje. Duboko i iskreno žalim zbog svega“, istakla je glumica nakon čega je zaplakala.

Laflinova je tako osuđena na dva meseca zatvora, dve godine nadzora nakon izdržavanja kazne tokom kojeg mora da odradi 100 sati društveno korisnog rada. Osim toga, treba da plati kaznu od 150.000 dolara.

Suprug Mosimo Đanuli je dobio pet meseci zatvorske kazne, nakon čega mora da odradi 250 časova društveno korisnog rada i plati kaznu od 250.000 dolara.

Njima dvoma je propisano da se do 19. novembra jave na izdržavanje kazne.

Skandal o podmićivanju članova upisne komisije Univerziteta Južna Karolina obuhvatio je 56 sudskih postupaka protiv roditelja koji su želeli da „preko veze“ upišu svoju decu u zamenu za novac.

Laflinova i Đanuli su osuđeni jer su preko organizatora čitavog slučaja Viljama Rika Singera hteli da sa pola miliona dolara podmite upisnu komisiju da obezbedi da njihova ćerka prepiše tačne odgovore na upisnom testu.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије