Pevač Al Bano tvrdi da sa penzijom od 1.470 evra ne može da preživi

Poznati italijanski pevač Al Bano, čiji je hit „Felićita" poznat u čitavom svetu, koji je poput svih pevača ove godine morao da otkaže koncerte zbog epidemije koronavirusa, izjavio je da će, ako se ovako nastavi, i ako bi morao da živi samo od penzije, imati puno problema.

„Moja penzija je samo 1.470 evra neto i ne razumem kako je tako mala kada sam čitav život radio plaćajući porez. Ovako imam samo troškove i nikakvu zaradu, te bih mogao da preživim samo godinu dana", rekao je pevač. 

Svi njegovi koncerti u Rusiji, Rumuniji, Austriji, Nemačkoj, Španiji, Kini i Australiji su otkazani, što je po rečima pevača veliki problem jer sa tom zaradom finansira njegove vinograde, hotel, proizvodnju vina, restoran i plate za pedesetoro zaposlenih.

„Kada sam na turneji sa mnom putuje pedesetak ljudi tako da su oni trenutno bez primanja", kaže Al Bano.

Al Bano je bio u braku sa Rominom Pauer koju je upoznao 1967. godine na snimanju filma Nel sole i sa kojom ima četvoro dece (ćerka Ilenia je nestala 1993 i o njoj se ni danas ništa ne zna).

Nakon toga, iz veze koja je trajala skoro dvadeset godina sa Loredanom Lećizo, pevač ima još dvoje dece. Njegova muzička karijera traje više od pedeset godina.

Prosečna italijanska penzija, prema podacima Instituta za penziono osiguranje Italije, iznosi oko 1.400 evra (bruto) tj. oko 1.000 evra (neto), dve trećine penzionera ima penziju manju od 1.000 evra, dok su žene i dalje lošije plaćene.

Italija svojim državljanima i osobama koje žive na teritoriji Italije više od 10 godina priznaje takozvanu socijalnu penziju od 460 evra mesečno.

 

broj komentara 13 pošalji komentar
(ponedeljak, 10. avg 2020, 09:46) - anonymous [neregistrovani]

AL Bano...

A gde su mu milioni sto je zaradio sa prodajom ploca i kasete, nije valda pevao za djabe.

(nedelja, 09. avg 2020, 18:38) - ognjeni Dragan [neregistrovani]

Hmmm

Ovaj slucaj sa ovim pevacem me podseca na one nase babe sto se same baskare u stanovima od 150m2 u centru BG a nemaju da plate struju. Pa nek prodaju te ogromne stanove, izmire zaostale racune, idu na opciju manjeg stana na periferiji BG. I problem je resen! Ne moze se citav zivot ziveti na "visokoj nozi"!

(nedelja, 09. avg 2020, 14:06) - Швалер [neregistrovani]

С толиким парама...

имао бих бар две спонзоруше!

(nedelja, 09. avg 2020, 14:04) - Комшика,надничарка: [neregistrovani]

"Шта ћу,

кад смо научили на тај стандард!"

(nedelja, 09. avg 2020, 13:15) - GD münchen [neregistrovani]

Iskreno

Sto ne proda vinograd? Na zapadu su uglavnom drzave pomogle bogatim i vlasnicima firmi zbog korona virusa. Oni i najvise kukumace. U nasoj Srbiji drzavno rukovodstvo je pomoglo ravnopravno svakog punoletnog gradjana sa po 100€. Plus male i velike poslodavce. Sto je za svaku pohvalu.

(nedelja, 09. avg 2020, 08:59) - anonymous [neregistrovani]

e

on ima drzavnu penziju koju je steko tokom rada i on sad frajer ne racuna sto ima vinograde radnike i ko zna sta jos...cist Italianski folirant....

(nedelja, 09. avg 2020, 08:58) - anonymous [neregistrovani]

Komentari

Bože me sačuvaj, koliko glupih komentara i koliko uskih pogleda. Fakat je, da čovek ima. Ali šta god da ima, mora da održava. Bilo bi mu dovoljno, da živi u stanu od šezdeset kvadrata i plaća info stan osamdeset evra. Da ne navodim dalje. Koliko vidim, daje samo izjavu a ne traži pomoć kao naše zvezde.

(subota, 08. avg 2020, 22:11) - anonymous [neregistrovani]

Humanitarna organizacija

Pa on kao da je humanitarna organizacija sve finansira, hotel, vinograd, 50 zaposlenih! Kao da od toga nista ne zaradjuje samo ima trosak. Cista glupost.

(subota, 08. avg 2020, 21:44) - anonymous [neregistrovani]

Novo nenormalno

Piše da čovek ima vinograde, hotel, pravi vino i ko zna kakve još poslove. Pa zar je noćenje besplatno? Vino deli džabe po ulicama? Kako da ne. Da li će sad i Paris Hilton da kaže da ne može da preživi? Sa tom penzijom i u Italiji može komotno da preživi, a sve ostalo su poslovi i firme. Ne samo što bi trebalo da je zaradio milione od svega toga do sada nego još sigurno i država pomaže firmama koje trpe štetu zbog pandemije. Pa ko je još čuo da neko od penzije izdržava firme?

(subota, 08. avg 2020, 20:37) - anonymous [neregistrovani]

Nije niti smešno niti čudno

Ne može se Al Bano porediti sa običnim penzionerima a pogotovo ne sa našim! Njegovi troškovi u šou biznisu i njegove obaveze prema saradnicima i pratećim muzičarima su astronomski visoki!