Venčanje u premijerskoj rezidenciji – premijerka Finske rekla sudbonosno da

Finska premijerka Sana Marin udala za svog dugogodišnjeg partnera, osam meseci nakon što je postala šef vlade.

Marinova je na Instagramu napisala da se u subotu udala za Markusa Raikonena i objavila sliku sa suprugom, na kojoj je obučena u venčanicu i drži buket belog cveća.

Finska vlada navela je na svojoj veb-stranici da je venčanje održano u Kesaranti, zvaničnoj rezidenciji premijera.

Navodi se da su svadbenom slavlju 34-godišnje premijerke prisustvovali porodica para i najbliži prijatelji. Sana Marin i Raikonen zajedno su 16 godina i imaju dvogodišnju ćerku, saopštila je vlada, prenosi AP.

Marin, socijaldemokrata, koja je bila višegodišnji korisnik društvenih medija i vatreni zagovornik zaštite životne sredine, postala je premijerka Finske u decembru.

U to vreme, ona je bila najmlađa šefica vlade na svetu – odlikovanje koju je izgubila nekoliko nedelja kasnije povratkom na vlast austrijskog kancelara Sebastiana Kurca, koji ovog meseca puni 34 godine.

broj komentara 2 pošalji komentar
(ponedeljak, 03. avg 2020, 21:23) - Plafon spsvaće sobe! [neregistrovani]

Sad će i ona da radi...

od kuće!

(ponedeljak, 03. avg 2020, 10:42) - anonymous [neregistrovani]

kad samo pomislim

nezamislivo da Srbiju void neko ispod 40 godina. prosto nezamislivo. mislim da bi moralo da se poradi na uzrasnom pragu angažovanja u vlasti. rizici su preveliki. lično sam protiv ovako mladih vođa. Aleksandar veliki, Petar II Karađorđević, loših primera u povesti previše je.