Princ Vilijam u borbi protiv ilegalne trgovine divljim životinjama

Britanski princ Vilijam pozvao je na okončanje ilegalne trgovine divljim životinjama, na čije je opasnosti po javno zdravlje ukazala pandemija koronavirusa i apelovao na saradnju različitih grupa radi ostvarivanja tog cilja.

Princ Vilijam je na virtuelnom sastanku radnih grupa organizacije "Ujedinjeni za divlje životinje" i drugih ogranizacija za očuvanje životne sredine, napomenuo da je pravi trenutak da vlade, organizacije i policija deluju u pravcu okončanja ilegalne trgovine divljim životinjama. 

Takođe je dodao da nikada ranije zdravstveni rizici trgovine divljim životinjama nisu bili u većem fokusu kao sada, kada je prisutna pandemija koronavirusa.

Napomenuo je da ovakve događaje treba što pre sprečiti.

"Trenutno postoji realna šansa da se preduzmu hitni koraci da se spreče buduće pandemije zoonotskih bolesti. važno je osmisliti način koji će pomoći da se iskoreni ilegalna trgovina divljim životinjama", rekao je princ Vilijam.

Kao i njegov otac princ Čarls, i Vilijam duže vreme poziva na okončanje ilegalne trgovine divljim životinjama. Pokrovitelj je dobrotvorne organizacije "Tusk Trust", a u prošlosti je Kinu kritikovao zbog upotrebe slonovače.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво