Šon Koneri - vila na litici u stilu Džejmsa Bonda

Vila na jugu Francuske, na prostranom imanju, sagrađena na litici iznad mora, sa pogledom na staru luku Nice. Nekada je bila rezidencija glumca Šona Konerija, koji je glumio u filmovima o Džejmsu Bondu, 1960-ih, 70-ih i 80-ih. Glumac prodaje vilu po ceni od 30 miliona dolara.

Glumac je vilu „Villa Le Roc Fleuri" kupio 70-ih godina, i u njoj je živeo sa drugom suprugom. Veći deo vile ispušen je nameštajem stila Art Deco, poput mermernog stepeništa sa ornamentnim gelenderima od livenog gvožđa i drveta.

Spolja, vila odiše klasičnom francuskom arhitekturom, a gisterija se penje preko njene fasade i kaskada uređenih bašta koje se pružaju prema moru.

Novouređene bašte su obložene raznobojnim zasadima i prate stazu do morskog puta, gde se može doći do obližnjih plaža.

Tereni od 1,24 hektara obuhvataju drugi bazen sa morskom vodom i dve nezavisne kuće za goste. 

Glavna kuća je, kao i ostatak imanja, kombinacija starog i novog, sa detaljima iz perioda, poput bogatog drveta, širokih dasaka, savremenih staklenih prozora od poda do plafona i lifta.

"Jedna od divnih stvari na francuskoj rivijeri je osećaj zvezdanog praha - omiljeno proganjanje kraljevskih porodica, kao što su Koko Šanel, Pablo Pikaso, Grejs Keli i Šon Koneri", rekao je gospodin Morgan, partner kompanije koja raspolaže vilom.

U blizini su imali kuće i Elton Džon i Tina Tarner.

broj komentara 0 pošalji komentar