Vasil Hadžimanov: Živimo u neizvesnosti da ne znamo šta će biti sutra i nije lako ostati pozitivan

Poznati muzičar Vasil Hadžimanov dobitnik je prestižnog priznanja za najboljeg džez na električnom klaviru na 41. godišnjoj dodeli nagrada Džez stanice. Iako je ponosan zbog nagrade, Hadžimanov ističe da je pandemija koronavirusa unela veliku neizvesnost, koja je veoma opterećujuća.

„Ovo je zapravo lista muzičara prema mišljenju jednog sjajnog producenta i kritičara iz Amerike, pa je u stvari najveći uspeh naći se na toj listi činjenica da živite i radite u Srbiji, a dobili ste nagradu iz SAD, koja je kolevka džeza“, navodi muzičar Vasil Hadžimanov.

Zbog toga je, kako kaže, posebno ponosan, dodajući da se nekoliko godina zaredom i on i njegove kolege iz benda pojavljuju na listi, što pojedinačno, što kao grupa.

Ove godine su kao grupa drugi na listi.

„Na listi se nalaze impresivna imena. Ljudi koje sam slušao još kao tinejdžer i koji su najveća imena džez muzike. Naravno da to prija i pokazuje nam da smo na dobrom putu“, ističe Hadžimanov.

Popularni džez muzičar objašnjava da protekli period nije bio lak, jer četiri meseca nisu svirali.

„Zbog svega što se dešava, sačekaćemo da se nešto promeni. Problem je što ne znamo kada i ta neizvesnost je užasno opterećujuća. Ne možemo biti previše zadovoljni ni sa situacijom i našoj zemlji niti bilo gde u svetu“, kaže džez pijanista.

Kako je objasnio, iako svako od članova benda pokušava sam da u ovakvoj situaciji stvara, ipak im fale i nedostaju žive svirke, koliko zbog umetnosti, toliko i finansijski.

„Dosta se neodgovorno ponašaju i vlast i struka. Vidim da se i u Makedoniji i u Hrvatskoj pripremaju izbori. Mislim da je to strašna greška i plašim se da će ih to koštati, takođe. Živimo u neizvesnosti da ne znamo šta će biti sutra i nije lako ostati pozitivan i raspoložen i stvarati uprkos svemu“, navodi Hadžimanov.

Što se predstojećeg koncerta 30. jula tiče i dalje nije preterano optimističan, jer je prethodni, zakazan za 25. jun, morao da bude odložen zbog čitave situacije.

„Videćemo šta će se dešavati do 30. jula. Vidimo da se sada pogoršava situacija. Da li će se do tada smiriti ne znamo. To jeste otvoren prostor na letnjoj Bitefovoj pozornici. Ne znam šta da kažem osim da se nadam da ćemo svirati“, istakao je pijanista.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи