Tramp za skulpturu kauboja u Ovalnoj kancelariji misli da je Tedi Ruzvelt

U bizarnom intervjuu za Foks njuz, američki predsednik Donald Tramp objašnjavao je u Ovalnoj kancelariji u Beloj kući važnost statua za učenje o prošlosti, lamentirajući nad činjenicom da demonstranti širom SAD ruše statue istorijskih ličnosti, poput onih koje se nalaze u njegovom kabinetu.

Za vreme davanja intervjua Tramp je stajao blizu skulpture za koju je rekao da prikazuje predsednika Tedija Ruzvelta. Međutim, čak i letimični pogled na umetničko delo dovoljan je da se zaključi da lik na skulpturi nimalo ne liči na 26. predsednika SAD.

„Svaki predsednik bira kako će da ukrasi kancelariju“, rekao je voditelj Foks njuza Braja Kilmid, dodajući: „Odabrali ste da stavite bistu i sliku Linkolna. Izabrali ste i Endrjua Džeksona i jel ono Tedi Ruzvelt?“

„Da“, rekao je Tramp o skulpturi koja definitivno ne prikazuje Tedija Ruzvelta već pre nekog jahača na rodeu, ističući da ljudi „sada žele da ruše statue...“

„Tedija Ruzvelta“, kaže Kilmid završavajući Trampovu rečenicu.

„Tedija Ruzvelta“, konačno izgovara i Tramp, dodajuću začuđeno: „Eto, objasnite mi sada to.“

Pomenuta skulptura u Ovalnoj kancelariji nazvana je The Bronco Buster i delo je Frederika Remingtona iz 1895. godine. Skulptura je delom inspirisana Remingtonovom ilustraciju u magazinu Senčuri (Century) iz 1888. godine, koja se nalazila u sklopu teksta čiji je autor Tedi Ruzvelt.

Jednu od verzija skulpture Ruzvelt je dobio na poklon i stajala je u njegovom domu u Njujorku.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво