Preminuo veliki holivudski reditelj Džoel Šumaher

Reditelj Džoel Šumaher, poznat po blokbasterima „Betmen zauvek“ i „Betmen i Robin“, ali i brojnim drugim ostvarenjima, filmskim adaptacijama mjuzikala i muzičkim spotovima, preminuo je u 81. godini.

Šumaherovi agenti kažu da je poznati reditelj poslednjih godinu dana bolovao od kancera.

Dizajner kostima koji je postao reditelj, Šumaher je bio jedno od najvećih rediteljskih imena tokom 80-ih i 90-ih godina, a imao je oko za mlade talentovane glumce, pa je tako otkrio Roba Loua, Kifera Saterlenda i Kolina Farela.

Ostao je najpoznatiji po ostvarenjima St. Elmo's Fire, Izgubljeni dečaci i blokbasterima Betmen zauvek i Betmen i Robin.

Osim toga, ostaće poznat i po krimi drami Vreme za ubijanje i trileru Falling Down sa Majkl Daglasom u naslovnoj ulozi. Poslednje što je režirao bilo je nekoliko epizoda serije Kuća od karata u produkciji HBO.

Rođeni Njujorčanin se probio 70-ih godina kada je napisao scenarije za niskobudžetnu komediju Car Wash i filmske adaptacije brodvejskih mjuzikala The Wiz i Fantom iz opere.

Šumaher je takođe režirao i muzičke spotove, od kojih su najpoznatiji oni za Silov hit Kiss from a Rose iz ostvarenja Betmen zauvek, Devil Inside od „Inksa“ i The End Is the Beginning Is the End od „Smešing pampkinsa“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 15. јун 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије