Podkast Džoa Rogana prelazi na „Spotifaj“, ugovor 100 miliona dolara

Džo Rogan, jedan od najpopularnijih podkastera na planeti, potpisao je ugovor sa striming džinom „Spotifaj“, čime će njegov podkast moći ekskluzivno da se sluša samo na toj platformi.

Procenjena vrednost višegodišnjeg ugovora je 100 miliona dolara, navodi Volstrit džornal. Podkast Džo Rogan ekspirijens, koji je jedan od najpopularnijih na planeti, debitovaće na Spotifaju 1. septembra, kada će biti i odstranjen sa svih ostalih platformi.

„Ostaće besplatan i biće isti. Ovo je samo ugovor za licencu, tako da Spotifaj neće imati kreativnu kontrolu nad emisijom. Žele da nastavim da radim na način na koji radim sada“, naveo je Rogan.

Popularni komičar i komentator borilačkih okršaja kaže da je uzbuđen što ima podršku najveće audio-platforme na svetu i nada se da će ga obožavaoci pratiti kada pređe na nju.

Rogan je započeo podkast 2009. godine kada je taj format emisija bio tek u povoju, ali je tokom godina stekao ogroman broj pratilaca.

Samo prošle godine njegov podkast je daunloudovan 190 miliona puta, dok na Jutjubu ima milijarde pregleda godišnja.

U emisiju dovodi ljude iz svih branši, od glumaca i muzičara do političara i teoretičara zavera. Od levičara do desničara.

Obožavaoci pre svega ističu da im se dopada Roganov opušten pristup i format koji omogućava da se daju opširni odgovori. Onlajn zajednica hvali Rogana i zbog izbora gostiju, sa kojima se možda ne slažu, ali ih ipak saslušaju kada dođu kod njega u emisiju.

broj komentara 1 pošalji komentar
(sreda, 20. maj 2020, 17:35) - homo sapiens filosofikus [neregistrovani]

veliki fan dzoa rogana

Ponuda koju nije mogao da odbije! Ipak je 100 milki prevelika suma cak i za Rogana da bi je odbio. Ugovor sigurno nije na manje od 10 godina.