Mina Lazarević: Tokom snimanja „Bele lađe“ rodila sam dvoje dece

Gledali smo je u „Porodičnom blagu“ kao Biljanu Čupku Gavrilović, osvojila nas je kao Lela u „Seks bombi“, zapamtili smo je kao Ljubinku u „Cvatu lipe na Balkanu“, raznežila nas je kao Anđa u „Snu jedne letnje noći“, nasmejala kao Miroslava Mira Mirković u „Beloj lađi“. Glumica Mina Lazarević govori za RTS o saradnji sa Sinišom Pavićem, prvim ulogama, pozorištu i vremenu u vreme pandemije...

Gostujući u Jutarnjem programu RTS-a Mina Lazarević je istakla da je od prve saradnje sa scenaristom Sinišom Pavićem, prošlo 22 godine, kada je u Porodičnom blagu, igrala Čupku, a da je nakon nekoliko godina imala sreće da je Pavić opet pozove i dodeli ulogu u seriji Bela lađa.

„To je bila moja druga plovidba sa Sinišinom ekipom. Toliko sam uživala da sam rodila dvoje dece do kraja snimanja svih sezona Bele lađe. Bilo je jako uzbidljivo raditi, ići kući i gajiti bebice“, navodi Lazarevićeva.

Prema njenim rečima, Siniša Pavić je vizionar, neko čije su serije aktuelne i nakon dve decenije. Kako kaže, posebno joj je drago što neke nove generacije imaju priliku da, i nakon toliko godina od prvog emitovanja, stasavaju uz seriju Bela lađa.

Poznata umetnica ističe da je ponasna što je tokom karijere imala prilike da sarađuje sa velikim glumcima od kojih je „krala“ glumačke cake.

„Veliki glumci sa kojima sam imala čast i zadovoljstvo da radim, retko savetuju, ne zato što ne žele da vam kažu šta ne valja. Žele oni da ukažu na to, ali tek kada pitate. Vrlo su skromni, neposredni. Ja sam imala zadovoljstvo da tek kad pitam dobijem i odgovor. Ne nameću se i vrlo su dobronamerni. Mnogo sam naučila uz njih, najviše tako što gledam i lovim neke cake od njih“, objašnjava Lazarevićeva.

Komentarišući kada je bilo teže dobiti angažman – sada ili pre dve decenije, Mina ističe da glumcima nikada nije bilo lako. 

„Televizija je najmoćniji medij i kada su mi pričali da će preko noći da mi donese popularnost ja nisam mogla to da zmislim, bila sam malo skeptična. Međutim, kada si u ekipi sa glumcima sa kojima sam ja bila, popularnost je bila zagarantovana“, objašnjava Lazarevićeva.

Mjuzikl Mama mija na Tašmajdanu

Govoreći o pozorištu, gošća Jutarnjeg programa navodi da će se predstave tokom leta održavati na Tašmajdanu i da će gledaoci 25. i 26. juna imati priliku da pogledaju mjuzikl Mama mija (Mamma Mia).

U vreme pandemije, priča Mina, svi smo imali prilike da bolje upoznamo sebe i naučimo kako da sa nekim provedemo 24 sata dnevno.

„Svako reaguje posebno na bilo kakvu izolaciju ili režim. Ja nisam osoba koja lako podnosi bilo kakav režim, ali kada je viša sila u pitanju, prosto moramo da se ponašamo u skladu sa tim okolnostima. Naučila sam i kako da radim onlajn školu“, otkriva glumica.

Odgovarajući na pitanje kako se oseća kao aktivan davalac krvi navodi da je to nešto najlepše što čovek može da uradi jer time spasavamo nekome život.

„Predivan je osećaj kad znate da nešto što vas ništa ne košta s vremena na vreme možete da date nekom kome to stvarno znači život. Deset minuta izdvojiti i otići, dati krv je stvarno ništa, a nekome mnogo znači“, poručila je Lazarevićeva.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво